تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

کارزار کمیته جهانی آرت دکو، برای جلوگیری از تخریب کنیسه کوپرنیک

کنیسه کوپرنیک Copernic synagogue قدیمی ترین کنیسه پاریس در کشور فرانسه است که در اول دسامبر 1907 (9 آذر 1286) افتتاح شده است، که شوربختانه مجوز تخریب آن توسط شهرداری پاریس صادر شده و کمیته جهانی آرت دکو ICADS کارزاری در این خصوص به راه انداخته است.

ادامه ...

آیین پرسه همگانی برای درگذشتگان

زرتشتیان مراسمی دارند به نام پُرسه (پرسیدن حال و احوال خویشانِ درگذشتگان) و البته دو پرسه همگانی دارند یکی در 29 خرداد و دیگری در 25 بهمن ماه.

ادامه ...

جشنواره بونالو جشنی برای پایان طاعون با کمک الهه ماهاکالی

بونالو Bonalu جشنی است هندو، برای شکرگذاری نعمتها و پایان طاعون و تشکر از الهه ماهاکالی Mahakali (خشن ترین الهه قدرت) با حضور مردان، زنان و ترنسها

ادامه ...

عید شیشیان، شیشان یا شوشیان (دهوا زوطا) مبارک

عید شوشیانِ مندائیان به مناسبت ولادت ملکا (ملکه) اِبثاهیل ، یک هفته بعد از عید بزرگ (دهوا ربا) برگزار می شود و مندائیان نام این عید را عید شیشیان، عید شیشان یا شوشیان و به زبان خودشان دهوا زوطا نامگذاری کرده اند.

ادامه ...

جشن آب پاشی وارداوار و نوسردیل مبارک

جشن آب پاشان مسیحیان است؛ الف) ارامنه به جشن آب پاشی، وارداوار Vardavar Վարդավառ می گویند. در زبان سانسکریت وارت به معنی؛ آب و وار معنی؛ پاشیدن و شستن است، پس وارداوار یعنی؛ آب پاشی ب) جشن آب پاشی در میان آشوریان و کلدانیان نوسَردإیل نام دارد. در زبان آشوری نوسردیل از کلمه نو به معنی تازه ، سر به معنی سال و ایل یعنی خدواند ساخته شده است، پس در کلیسای آشور نوسَردإیل یعنی؛ سالِ نوی خدا، چون اشاره به زمانی است که خداوند توسط روح القدس، همه چیز را پاک و تطهیر میکند و ایام نوینی را برای انسان در نظر دارد..

ادامه ...

انتشار عکس آرامگاه اسماعیل رائین برای اولین بار

می گوبند اسماعیل رائین سکته کرد، برخی می گویند؛ اسماعیل رائین زیر مشت و کتک عده ای از کارگران عبدالرحیم جعفری ، رئیس انتشارات امیرکبیر سکته کرده و همانجا تمام کرد… محقق، سندشناس، روزنامه نگار، تاریخ دان و … به نام اسماعیل رائین که نامش در سایت جستجوی متوفیان بهشت زهرا نیست!

ادامه ...

جشن و عید خاونکار بر یارسانی ها و اهل حق مبارک

عید و جشن خاونکار بر یارسانی ها و یاران اهل حق مبارک، 1400 جشن خاونکار بزرگترین جشن طریقت یارسان است که براساس تقویم کردی (حدودا آبان ماه خورشیدی) برگزار می شود در مقاله زیر؛ وجه تسمیه و نامهای دیگر جشن خاونکار، دلیل برگزاری جشن خاونکار، زمان و مکان برگزاری جشن خاونکار و آیین ها و مراسمهای جشن خاونکار بررسی شده است …

ادامه ...

روز صلیب مقدس

روز صلیب مقدس Feast of the Cross روز پیدا شدن صلیبی است که مسیح با آن مصلوب شده بود، صلیبی که به عنوان غنیمت جنگی در اختیار ایرانیان و پادشاه خسرو پرویز بود، صلیب مقدسی که مادر کنستانین (هلنا) در سفر به اورشلیم آن را یافت، صلیب مقدسی که زن رنجوری را پس از سالها شفا داد… (گرامی ترین یادگار مسیح) این روز یکی از بزرگترین جشنها و اعیاد مسیحیان است …

ادامه ...

جشن تبرک انگور و عروج حضرت مریم

جشن تبرک انگور (عروج حضرت مریم به آسمان)، جشنی مشترک میان اقوام و ملل ایرانی، ارمنی، آذری، کرد و … که در ماه آگوست برگزار می شود. جشنی اسطوره ای که به موسیقی ما وارد شد و یادگارش ترانه ای شد به نام باغ انگوری بانو گوگوش، جشنی که وارد مذهب شد و با نام جشن تبرک انگور هم زمان با عروج مریم باکره در مسیحیت نگاه دینی گرفت، جشنی که امروز باید برگزار می شد اما … درباره این جشن بیشتر بدانید و بخوانید …

ادامه ...

مارش ایرانی یوهان اشتراوس

مارش ایرانی (Persischer Marsch)، نام مارشی است که یوهان اشتراوس (پسر) Johann Strauss II اتریشی برای اولین بار در 11 ژوئیه سال  1864 در واکس هال پاویلیون در پارک پاوْلوْسک برای عموم اجرا شد.

ادامه ...

روز جهانی آگاهی از سالمندان

امروز، روز جهانی آگاهی سوءاستفاده از سالمندان است، سازمان ملل متحد 15 ژوئن (26 خرداد) را روز جهانی آگاهی رسانی عیله تبغیض سالمندان نامگذاری کرده است. آنتونیو گوترس António Guterres، دبیر کل سازمان ملل متحد بر این باور است که؛

ادامه ...

روز جهانی خنده

فردا سوم ماه مه روز جهانی خنده است، روزی که مردم برای شادی و خنده و دستیابی به صلح از طریق خنده، به خیابان‌ها می‌آیند.
نامگذاری یک روز از سال به عنوان؛ روز جهانی خنده ایده پزشک هندی مادان کاتاریا بود، به همت وی از سال ۱۹۹۸ تاکنون، اولین یکشنبه ماه مه میلادی مردم در شهرهای مختلف در مکانی جمع می‌شوند و بدون دلیل و بی‌وقفه می‌خندند.

 

ادامه ...

وضعیت نامعلوم خانه قوام در روز جهانی ایکوموس

وضعیت نامعلوم خانه قوام الدوله (دفتر ایکوموس ایران) در روز جهانی ایکوموس یا بناها و محوطه های تاریخی (29 فروردین)
خانه قوام که یکی از نفیس ترین خانه های شهر تهران است سالهاست بازدید آن برای علاقمندان به علت اینکه دفتر ایکوموس است ممنوع است! این خانه لوکیشن بسیاری از فیلمها چون؛ دلشدگان، حسن کچل و … بود.

ادامه ...

جشن سال نو ایزدی ها مبارک

جشن سال نو ایزدی ها هرساله در پرستشگاه ایزدی‌ها در لالش (موصل عراق) بر گزار می شد. جشنی که که در تقویم در حال تغییر است و به نام چهارشنبه سور شناخته می شود (اما معمولا در ماه آوریل برگزار می شود). جشن سال نو این مذهب، فرصتی است، برای زنده نگاه داشتن آداب و رسوم پیروان این دین. زائران ایزدی با پای برهنه به سمت پرستشگاه می‌روند و پس از ده‌ها متر پیاده‌روی به در سنگی این پرستشگاه می‌رسند که تصویر خورشید روی آن حک شده است.

ادامه ...

زادروز گورو نانِک بنیانگذار آئین سیک

15 آوریل زادروز گورو نانِک بنیانگذار آئین سیک و نخستین گرو یا معلّم (پیامبر) این آیین است. او در قرن 15م در پنجاب پاکستان زاده و پس از سفرهای بسیار، دین یکتاپرستی سیک را (با تلفیق هندوئیسم و اسلام) در شبه قاره هند بنیان گذاشت. نام کتاب مقدس آنها گرانت صاحب و نمادشان خاندا است. پیروان این آیین در تهران و زاهدان در روزهای جمعه در معابد خود به نام گورودر عبادت می کنند و در نهایت اطعام همگانی دارند. سیک جزو آخرین دینهای یکتاپرستی است.

ادامه ...

روز عشق میان خواهر و برادر مبارک

امروز 10 آوریل، روز عشق میان خواهر و برادر است، روزی که جایش در تقویم ما خالیست، روزی که مشابهش را در ایران باستان به نام؛ “خُرم روز” داشتیم و در تاریخ اسلام، پیمان پیامبر(ص) بین مهاجران و انصار را با نام “عقد اخوت” و در آسیای مرکزی و هند “جشن رکشابندان” و کلی روز مشابهه دیگر …

ادامه ...

عید پسح، عید جشن بهار مبارک

عید پسح، عید جشن بهار، عید آزادی یهودیان و داستان رهایی 400 ساله آنها از فراعنه مصر بر تمامی یهودیان و کلیمیان مبارک

ادامه ...

جشن فَروَردینگان (خاطره بازی تور؛ فروردینگان)

جشن فَروَردینگان یا فرودُگ اولین جشن ماهیانه ملی و زرتشتی هر سال است که به گرامیداشت روان و فروهر درگذشتگان و جان باختگان اختصاص دارد و در 19 فرودین ماه در آرامگاه ها برپا می شود، جشنی که …

ادامه ...

روز مادر و زیبایی بر تمام زنان و مادران ارمنی مبارک

هفت آوریل، روز مادر و زیبایی Մայրության և գեղեցկության օր بر تمام زنان و مادران ارمنی مبارک، براساس کتاب مقدس جبرئیل در این روز بر حضرت مریم نمایان شده و به او بشارت می دهد که به اراده خداوند باردار شده و فرزندی به دنیا خواهد آورد و نام او را عیسی خواهد گذارد، ارامنه در این روز …

ادامه ...

یکشنبه نخل مبارک

عید شعانین Palm Sunday جشن زاخکازارت Ծաղկազարդ ، جشن نماد ورود عیسی مسیح به اورشلیم است، مسیح بجای اسب که نماد پادشاهان بود، سوار بر خر که نمادی از صلح بود وارد شهر شد و مردم با شاخه‌های نخل به استقبال وی رفتند.
?مردم چوبهایی که شبیه نخل شده (یا از درخت نخل آن را بافته اند) را در دست میگیرند و در حیاط کلیسا حرکت میکنند و سرود میخوانند یک‌شنبه نخل شروع جشن‌های هفته مقدس است.

ادامه ...