تخریب خانه آبان جنوبی، قهوه خانه رستم زرتشتی، خانه بانو سپنتا، محل اسکان خانواده ایرانی نژاد بهایی و … خانهای که دیگر نیست، این روایت، تنها برای مستندسازی و مستندنگاری خانهای تخریب شده است، روایتی برای آیندگان و فرزندانمان
تخریب خانه آبان جنوبی، قهوه خانه رستم زرتشتی، خانه بانو سپنتا، محل اسکان خانواده ایرانی نژاد بهایی و … خانهای که دیگر نیست، این روایت، تنها برای مستندسازی و مستندنگاری خانهای تخریب شده است، روایتی برای آیندگان و فرزندانمان
هفت پیر ، هفت مسیر ، یک پیاده راه (زرتشتیان)
اپیزود اول؛ اردکان گرام، مصائب مسیح؛ مهمانی بود، یک مهمانی عظیم با عنوان؛ اردکان گرام، بهانه ای بود برای سفر و رفتن … اما انگار مصائبی پیش رو بود، مصائب مسیح وار …
جهفتمین نشست اوستاپژوهی پویندگان راه اشا، با خوانش و پژوهش هات ۲۸ یسنا بند هشتم، 27 تیرماه برگزار میشود. گروه آموزشی پژوهشی پویندگان راه اشا به آگاهیمیرساند؛ هشتمین نشست اوستاپژوهی، آموزش گامبهگام اوستای سپند با آموزش موبد اردشیر بهمردی پیرامون خوانش و پژوهش هات ۲۸ یسنا بند 7 (گاتها_اهنودگات) در تارنمای دوردیس برگزار میشود.
در آخرین جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس ایران، مراسم سدره پوشی زرتشتیان ، پوشش زنان زرتشتی و مهارت کشتی بافی زرتشتیان بهعنوان میراثفرهنگی ناملموس ثبت ملی شد.
جشن فَروَردینگان یا فرودُگ اولین جشن ماهیانه ملی و زرتشتی هر سال است که به گرامیداشت روان و فروهر درگذشتگان و جان باختگان اختصاص دارد و در 19 فرودین ماه در آرامگاه ها برپا می شود، جشنی که …
ایران در تاریخ درگیر مشکلات و بیماریهای مسری فراوانی بود، که در این کارزار پزشکان برای بهبودی مردم سرزمین ایران تلاشهای بسیاری کردند، افرادی چون روح الله سپیر یهودی (پزشک ایرانی در در زمان جنگ جهانی، مبارز بیماری تیفوس) آرسن میناسیان مسیحی (موسس اولین داروخانه شبانه روزی و آسایشگاه سالمندان ایران در رشت و …) شهید فریدون کی نژاد زرتشتی (پزشکیار ارتشی) و … که جانشان را در راه سلامتی ایران زمین از دست دادند…
شهریار فرودی، واپسین نساسالار زرتشتیان از عهد دخمه و دخمه گذاری درگذشت، شهریار فرودی بامداد امروز، ۲۵ تیرماه ۱۳۹۷ خورشیدی، بر اثر کهلوت سن در ۹۴ سالگی در خانهی شخصی خود درگذشت.
فیلم مستند “فانوس گلستان” که به زندگی استاد پرویز شهریاری (ریاضیدان عدالتخواه) می پردازد این هفته در برنامه آپارات به نمایش درخواهد آمد.
فیلم مستند شاه جهان ساخته حسن نقاشی که درباره زندگی پرویز شاه جهان تاجر زرتشتی است به نمایش عموم در خواهد آمد.
فیلم مستند؛ آتشکده یزد، امشب در شبکه مستند سیما به نمایش در خواهد آمد. این آتشکده در سال 1378 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
دوم آذر، برابر است با نودومین زادروز بزرگ مرد ریاضی؛ پرویز شهریاری. وی متولد 2 آذر 1305 در شهر کرمان بود و در سال 1384 به عنوان چهره ماندگار از ایشان قدردانی شد.
مستند «شاه جهان» از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.«شاه جهان» به نویسندگی و کارگردانی حسن نقاشی گوشه هایی از زندگی و تلاشهای پرویز شاه جهان را به نمایش می گذارد. این تاجر زرتشتی که موسس تجارتخانه جهانیان است، بیش از صد سال پیش و در زمانی که هنوز بانک ملی ایران شکل نگرفته بود، با راه اندازی تجارتخانه خود، به رقابت بانکهای استقراضی روس و انگلیس می پردازد و از سوی دیگر با تهیه تفنگ و پول نقد به مشروطه خواهان کمک می کند و در نهایت جانش را در راه آرمانش که رهایی ایران از بند استبداد است می گذارد…
آرامگاه زرتشتیان هنگکنگ در «هپی ولی»، یکی از سه آرامگاه زرتشتیان در این کشور است که از سوی سازمان خیریه زرتشتیان هنگکنگ، کانتون و ماکائو ساخته شده است. برای نخستین بار در سال 1852 میلادی زمینی برای خاکسپاری زرتشتیان در هنگکنگ از سوی انجمن زرتشتیان این کشور کرایه شد. دو آرامگاه دیگر زرتشتیان هنگکنگ در شهرهای ماکائو و گوانگژو (کانتون) ساخته شدهاند. آرامگاه زرتشتیان در «هپی ولی» در سال 1852 میلادی در کنار دیگر آرامگاهها بر روی تپه بزرگی ساخته شده است. این آرامگاه هم اکنون مورد استفاده است و دو آرامگاه دیگر زرتشتیان کاربری ندارند….
مجله بخارا شب گاتها را با همکاری بنیاد فرهنگی ملت و نشر فرزان روز، به مناسبت رونمایی ترجمه تازه از گاتهای زردشت برگزار میکند. پروفسور مارتین وست متن گاتها را از اوستایی به انگلیسی ترجمه کرده و خشایار بهاری نیز آن را از انگلیسی به فارسی برگردانده و توسط نشر فرزان روز منتشر شده است. در شب گاتها، دکتر ژاله آموزگار، کامران فانی، اردشیر خورشیدیان، تورج اتحادیه و خشایار بهاری سخن خواهند گفت…
نشست صلح، سخن مشترک ادیان با همت جمعیت امام علی و تمرکز ویژه بر ادیان کهن ایرانی (زرتشت، مسیحیت و اسلام) برگزار می شود، محور این نشست آسیب های ناشی از اختلافات مذهبی (در جنگها و…) بر روی کودکان می باشد…
پنجم ديماه، سالروز درگذشت اشوزرتشت است. به رسم ديرين در اين روز زرتشتیان در آييني كه به يادبود اشوزرتشت است، گرد هم ميآيند تا ياد پيامبرشان را گرامي بدارند. از ديرباز در اين روز، آيين جَشنخواني و آفرینگانخوانی برگزار ميشده است. و اين رسم همچنان پابرجاست. زرتشتيان از بزرگپيامبرشان آموختهاند كه مرگ، پايان زندگي نيست؛ پس زرتشتيان را سوگواري، اشك و آه، معنايي ندارد. آنچه در اين هنگامهها معنا مييابد، يادكرد است.
تجارتخانه جهانیان، عمارت مؤید السلطنه گرانمایه نایب رئیس سفارت عثمانی و وزیر مختار (سفیر) ایران در آلمان، محل استقرار شعبه تجارتخانه جهانیان در تهران در زمان قاجار، ساختمان تجارتخانه جهانیان، اولین نمایندگی رسمی شرکت زیمنس در ایران (با نام شرکت الکتروتل) و ایجاد اولین شرکت سهامی تلفن در عمارت تجارتخانه جهانیان، تجارتخانه ای که تخریب شد…!
تجارتخانه ای به نام تجارتخانه جهانیان به وسیله خسرو شاه جهان و برادرانش که از ملاکان زرتشتی یزد بودند، در سال 1274 خورشیدی تأسیس شد. کار این تجارتخانه در ابتدا، صدور پنبه بود، ولی بعدها به صرافی و بانکداری منتهی شد. از فعالیت های این تجارتخانه، قبول سپرده در مقابل بیجک صندوق، جا به جایی پول در داخل کشور، خرید و فروش ارز و حواله های خارجی، قبول مالیات های دولت به مرکز و تسهیل امور خزانة دولت در مقابل دستمزد بود…
اردشیر جهانیان (زادروز 1295 ، سالمرگ اول بهمن 1375) تاجر زرتشتی مذهب، پدر گودرز جهانیان (از مدیران تجارتخانه جهانیان) مادر لعل فیروز، مدیر شرکت مهرآیین و تجارتخانه اردشیر و شرکاء، سردبیر ماهنامه هوخت، نایب رئیس انجمن زرتشتیان، نویسنده کتابهای مذهبی و …
بیست و سوم امرداد 1293 مطابق با روز اورمزد و فروردین ماه ۱۲۸۳ باستانی (۱۳ اوت ۱۹۱۳ م) سنگ بنای آتشکده آدریان تهران، توسط ارباب کیخسرو شاهرخ گذارده شد، معبد آدریان اولین آتکشده و اولین آتش بهرام (ورهرام) شهر تهران است.