تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

رزروِ بی‌سرانجامِ یک قبر در تهران، برای خانواده گوگوش

روایتی متفاوت از قبری در بهشت زهرا و گوگوش، روایتِ رزروِ بی سرانجامِ یک قبر در تهران، برای خانواده گوگوش و داستان نافرجام عشق خواهر (گوگوش) به برادر (فریدون)، قصه یک قبر خالی …

ادامه ...

آرامگاه نیکا شاکرمی در امامزاده حیات الغیب و گنبد الیاس کجاست؟

آرامگاه نیکا شاکرمی در امامزاده حیات الغیب و گنبد الیاس
نیکا شاکرمی در گورستانی دفن شده است که عمارتی به نام حیات‌الدین در آن بنا شده و به باور مردم محلی؛ دشمنان نتوانستند “ابوالقاسم حیات” را بِکُشند و یک حیات غیبی و زندگی جاودان در آن جریان دارد، این عمارت در سال 1367 به عنوان امامزاده حیات‌الغیب در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. گورستان حیات الغیب روایتهای جذاب و شنیدنی فراوانی دارد …

ادامه ...

انتشار عکس آرامگاه اسماعیل رائین برای اولین بار

می گوبند اسماعیل رائین سکته کرد، برخی می گویند؛ اسماعیل رائین زیر مشت و کتک عده ای از کارگران عبدالرحیم جعفری ، رئیس انتشارات امیرکبیر سکته کرده و همانجا تمام کرد… محقق، سندشناس، روزنامه نگار، تاریخ دان و … به نام اسماعیل رائین که نامش در سایت جستجوی متوفیان بهشت زهرا نیست!

ادامه ...

خاکسپاری دو شهید وطن در باغ موزه قصر

24 اسفند ماه 96 پیکر دو شهید گمنام بعد از تشییع در باغ موزه قصر به خاک سپرده خواهند شد، این خبر در حالی منتشر شد که مقرر شده؛ کمیته ای متشکل از مدیران میراث، بنیاد شهید، وزارت کشور و … برای جانمایی و تدفین شهدای گمنام در اماکن خاصر تشکیل و تصمیم گیری لازم صصورت پذیرد.

ادامه ...

آرامگاه سپهبد امیراحمدی (مسجد الهادی)

آرامگاه سپهبد امیراحمدی که بگفته برخی توسط انجمن آثار ملی در سال 47 در سه راه ورامین بنا و مسجدی نیز در غرب آن به نام الهادی احداث شد. و اولین سپهبد ایران در آن مدفون شد.

ادامه ...

راهنمای بازدید از آرامستان های ایران (ویژه نامه روزنامه ایران)

روزنامه ایران در هفته گذشته ویژه نامه ای منتشر کرد با نام؛ راهنمای بازدید از گورستانهای تاریخی ایران و ملاقات با مردگان دنیای قدیم، این ویژه نامه در 16 صفحه و با موضوعات زیر منتشر شد؛

ادامه ...

کهن ترین نقش کعبه بر روی یک سنگ مزار

یکی از کهن ترین و قدیمی ترین نقش ها از کعبه بر روی یک سنگ مزار منسوب به ابراهیم مجاب است، این نگاره را می توان به عنوان کهن ترین تصویر یا نقشه حجاری شده مسجد الحرام دانست، تصویری مربوطه بهسال 498 قمری (483 خورشیدی) که در حال حاضر در موزه آثار اسلامی بغداد قرار دارد…

ادامه ...

نشست آرامگاه دو بانوی عیلامی

نشست تخصصی «هنر و باستان‌شناسی» با موضوع بررسی «آرامگاه دو بانوی عیلامی» برگزار می‌شود. این نشست که توسط معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر برگزار می‌شود، به بررسی «آرمگاه دو بانوی عیلامی» اختصاص دارد که آرمان شیشه‌گر و محمدرضا ریاضی سخنرانان آن هستند. آرامگاه دو بانوی عیلامی (عیلام نو حدود 585 تا 539 قبل از میلاد) عنوان مقاله‌ای است که آرمان شیشه‌گر ارائه می‌کند. همچنین محمدرضا ریاضی به بررسی «ویژگی‌های طراحی در زیورآلات دوره عیلامی» می‌پردازد.

ادامه ...

مروری بر گورستان های ایران

گیتی صفارزاده در گزارشی نگاهی اجمالی به ماجرای چندجانبه گورستان و سنگ‌مزار داشته؛ “حقیقت این است که شکل و سیاق گورستان‌ها و سنگ‌مزارها هر تغییری کرده باشد، همگی بر یک نکته دلالت دارند، اینکه همه اینها مرهمی برای زندگان هستند، بازماندگانی که می‌خواهند مقابل معنای دشوار مرگ و فقدان، تسکینی برای خود بیابند… مرده ای که دوستش می داشتیم” …

ادامه ...

اسکلت 7000 ساله مولوی در موزه دوران اسلامی! گزارش تصویری

اسکلت 7000 ساله مولوی دیروز به موزه دوران اسلامی منتقل شد! داستان این بانوی 7000 ساله را با هم مرور می کنیم؛ 1) آبان ماه سال 1393 در هنگام عملیات حفاری شرکت فاضلاب در منطقه مولوی تهران یافته های باستان شناسی توسط مهسا وهابی کشف شد که پس از توقف عملیات حفاری شرکت فاصلاب و انجام کاوشهای باستان شناسی اسکلت یک بانوی 7000 ساله پیدا شد. 2)در 27 مهر 94 احمد محیط طباطبایی، مشاور رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی خبری ناگهانی از انتقال اسکلت به موزه ایران باستان داده بود.* 3) 29 مهر 94 سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور اعلام کرد؛ پس از بررسی های پژوهشکده باستان شناسی در روز گذشته موضوع انتقال منتفی و تصمیم بر آن شد که اسکلت 7000 ساله در سایت موزه باقی بماند.* 4) شنبه 9 آبان ماه، رئیس پژوهشگاه خبری را با این عنوان منتشر کرد؛ اسکلت بانوی هفت هزار ساله از نظر علمی باید به موزه‌ی ملی ایران منتقل شود. و رسانه ها را مقصر اعلام و افزود؛ رسانه‌ها آن‌قدر فشار آوردند و فضایی درست کردند که اجازه ندادند کارشناسانی که باید کار علمی کنند، به کارشان برسند و بررسی های علمی را انجام دهند.* 5) 15 آبان 1394 ساعت 15 اسکلت به موزه دوران اسلامی منتقل شد!! در ادامه گزارش تصویری را ملاحظه کنید…

ادامه ...

آرامگاه سرباز گمنام

آرامگاه سرباز گمنام 10 دی 1341 آرامستان امامزاده عبدالله شهر ری

به یاد تمام سربازانی که جانشان را برای ایران زمین اهدا کردند و هنوز نماد یا یادمانی در این سرزمین ندارند!

ادامه ...

اویسیه (اویس قرنی) و آرامستان ابن بابویه

موضوع به 5سال قبل و بازدیدی از آرامستان ابن بابویه باز می گردد؛ تخریب ها در آرامستان ابن بابویه شروع شده بود، هه جای آرامستان مخروبه بود اما … اما قسمتی از آرامستان کاملا متفاوت بود، بخشی محصور شده با گلدان های شمشاد، سنگ قبرهای واکس خورده و گلدانهایی پر از گلهای لیلیوم، مریم و … (برخلاف تمام قبرها که از گل گلایول استفاده می کنند) و نکته جالب تر آنکه سنگ قبرها بدون نام و بدون مشخصات بود و از هر کسی که سوال می کردیم که این قبور متعلق به چه کسانی است؟ یا نمی دانستند یا با حسی خاص جواب می شنیدیم که؛ «آدمهای بزرگی هستند» !!! من مونده بودم و کلی سوال و 2سنگ قبر بزرگ بدون نام …

ادامه ...

مرگ؛ از اسطوره تا معماری

ماهیت منحصر به فرد مرگ به عنوان پدیده ای انسانی وجه مشترک بسیاری از رشته های علوم انسانی و گرایش های هنری است به گونه ای که می توان موضوع یکسان را از دریچه های دید مختلف نگریست. هفته اول آذرماه تحت عنوان سلسله نشست های هفته فیروزه ای کانون معماران معاصر به این امر اختصاص داده شده که شرح نشست ها به صورت زیر می باشد: …

ادامه ...

آرامگاه کاشف السلطنه (موزه تاریخ چای ایران)

آرامگاه کاشف السلطنه (موزه تاریخ چای ایران) از آن گزارش هایی بود که اگر از قبل می دانستم اینقدر زمان می برد، سراغش نمی رفتم، آرامگاه کاشف السلطنه ای که شبیه آرامگاه رضا پهلوی بود! گزارش به دو قسمت پیشینه و معماری آرامگاه کاشف السلطنه (موزه تاریخ چای ایران) و همچنین شوره در آرامگاه کاشف السلطنه (موزه تاریخ چای ایران) تقدیم شما دوستان خواهد شد. در ادامه قسمت اول را مطالعه خواهید کرد …

ادامه ...

شوره در آرامگاه کاشف السلطنه

آرامگاه کاشف السلطنه به علت عدم رسیدگی مناسب و جداره سازی غیراصولی و عدم توجه به شرایط اقلیمی منطقه، در حال تخریب تدریجی است. برج آرامگاه کاشف السلطنه بر خلاف وصیت آقا محمدخان قاجار قوانلو کاشف‌السلطنه (که به عنوان پدر چای ایران) از او یاد می شود، متاثر از جریان هویت سازی و تب ساخت آرامگاه مشاهیر در سراسر ایران در سال 1335 ، هم زمان با برج آرامگاه های سرشناسان دیگر بنا شد…

ادامه ...

آرامستان گردی به سبک رضا

با دوست عزیزم رضا عاشوری همسفر شوید و در چالوس پرسه بزنید و در نهایت با او همراه شوید و لذت آرامستان گردی در برج آرامگاهی میدانک را بچشید، برج آرامک در 60 کیلومتری کرج ، چالوس واقع شده و دارای گنبد دوپوش است و مربوط به دوران سلجوقی و ….

ادامه ...

تاریخ مردم در آرامستان آرنوس ویل

تعدادی کلیپ صوتی تحت عنوان «آرنوس ویل Arnos Vale شما» تا کنون منتشر شده است. آرنوس ویل شما در حقیقت یک طرح تاریخ شفاهی به مدت 24 ماه است که هدف از آن جمع‌آوری سرگذشت‌های تاریخی مربوط به قبرستانی به این نام از اواخر قرن بیستم تاکنون است. آرامستان آرنوس ویل Arnos Vale Cemetery برگزار کنندگان این طرح به دنبال آن هستند تا دریابند این قبرستان به چه علت برای بسیاری از افراد بسیار قابل احترام است و دوست دارند تا داستان‌های آنها را از زبان خودشان بشنوند و …

ادامه ...

آرامگاه دانیال نبی و مرکز پژوهش و مطالعات یهودیان ایران

چندی پیش گزارشی نوشته بودم درخصوص آرامگاه دانیال نبی، و گزارشی از سوی مرکز پژوهش و مطالعات یهودیان ایران در همین خصوص تهیه و در ویژه نامه شماره پنجم ، ماه سپتامبر 2014 به چاپ رسیده است، لینک گزارش و تصاویر کاملی از این آرامگاه را می توانید در اینجا مطالعه کنید، نگاهی به آرامگاه دانیال نبی از مرکز پژوهش و مطالعات یهودیان ایران …

ادامه ...