هما ضرابی فرزند سرلشگر ابراهیم ضرابی است ، هما درسال 1316 خورشیدی در تهران به دنیا آمد. هما ضرابی دانش آموخته مدرسه ژاندارک بود و در همین دبیرستان با فرح همکلاس بود و مقطع متوسطه را در دبیرستان رازی به پایان رساند
هما ضرابی فرزند سرلشگر ابراهیم ضرابی است ، هما درسال 1316 خورشیدی در تهران به دنیا آمد. هما ضرابی دانش آموخته مدرسه ژاندارک بود و در همین دبیرستان با فرح همکلاس بود و مقطع متوسطه را در دبیرستان رازی به پایان رساند
ژاله ضرابی فرزند سرلشگر ابراهیم ضرابی و متولد 29 آذر سال 1309تهران بود . وی نماینده مردم کاشان در دورههای ۲۳ و ۲۴ و مجلس شورای ملی بود
سرلشگر ابراهیم ضرابی (سلطان ابراهیم خان کاشی – صاحبمنصب کاشی) ، صاحب منصب سوار نظام بود. وی در سال 1268 در شهر کاشان به دنیا آمد ، ابراهیم ضرابی بعد از کودتا با درجه یاوری (سرگردی) فرمانده گردان لشکر اول مرکز شد. ابراهیم ضرابی در سال 1303 پس از محاصره تیپ کرمانشاه در تنگ زاهد شیر توسط لُرها توانست با نیروهای خود تیپ کرماشناه را از محاصره نجات دهد، این جنگ به ؛ نبرد تنگ زاهد شهره شد و سرتیپ محمد شاهبختی، سرهنگ عباس البرز، سرلشکر کریم بوذرجمهری، یاور ابراهیم ضرابی و سرتیپ امانالله خان به خاطر رشادت و پیروزی بر لرها از رضاشاه ، نشان «ذوالفقار» دریافت کردند.
در پنجاه و هشتمین جلسه کمسیون نامگذاری معابر و اماکن عمومی شورای شهر تهران، یک میدان در شهرک والفجر منطقه 6 تهران به نام استاد خسرو سینایی نامگذاری شد.
می گوبند اسماعیل رائین سکته کرد، برخی می گویند؛ اسماعیل رائین زیر مشت و کتک عده ای از کارگران عبدالرحیم جعفری ، رئیس انتشارات امیرکبیر سکته کرده و همانجا تمام کرد… محقق، سندشناس، روزنامه نگار، تاریخ دان و … به نام اسماعیل رائین که نامش در سایت جستجوی متوفیان بهشت زهرا نیست!
فروغ سهامی خواننده، بازیگر تئاتر و سینما و همسر جرج عبدالله (گرجی عبادیا) و مادربزرگ شهیار قنبری (ترانه سرا و خواننده) است که هنر موسیقی را زیر نظر استاد صبا و تئاتر را با استاد دهقان آغاز کرد.
گرجی عبادیا ג’ורג’ עובדיה George Ovadiah کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و هنرپیشه رانده شده یهودی اهل عراق بود که در ابتدا در سینمای ایران فعالیت و نقش به سزایی داشت و ادامه فعالیت او در کشور اسرائیل بود. گرجی عبادیا پدربزرگ خواننده و ترانه سرا (شهیار قنبری) است.
ایران در تاریخ درگیر مشکلات و بیماریهای مسری فراوانی بود، که در این کارزار پزشکان برای بهبودی مردم سرزمین ایران تلاشهای بسیاری کردند، افرادی چون روح الله سپیر یهودی (پزشک ایرانی در در زمان جنگ جهانی، مبارز بیماری تیفوس) آرسن میناسیان مسیحی (موسس اولین داروخانه شبانه روزی و آسایشگاه سالمندان ایران در رشت و …) شهید فریدون کی نژاد زرتشتی (پزشکیار ارتشی) و … که جانشان را در راه سلامتی ایران زمین از دست دادند…
عمارت اقدسیه، بدون پیش شرط عدم تخریب، در لیست مزایده قرار گرفت. این مزایده در حالی بازنشر شد که آقای حناچی شهردار تهران، گفته بود؛ تدبیری می اندیشیم که خانه را به کسی نفروشیم که آن را خراب کند. !!
محمد ظهیری کیست؟ خانه محمد ظهیری کجاست؟ شهرداران تهران بعد از انقلاب کجا اقامت داشتند؟ عمارت اقدسیه کجاست؟ خانه اقدسیه یا منزل شهردار تهران چه سرانجامی خواهد داشت؟ چرا خانه شهرداران تهران باید تخریب شود؟ چه کسی یا کسانی پشت این تخریب هستند؟ چرا دسترسی به اطلاعات این عمارت بسته شده است؟ و …
روزهای گذشته روزهای خوب کاری بود یکی از آنها برگزاری؛ یادمان بانو سلما کویومجیان (گویومجیان) Սալմա Գույումճյան selma kooyoumagian بود و طبق معمول همه چیز یک سنگ قبر شروع شد تا داستان مصور یک درگذشته دور از وطن شکل بگیرد
در دهمین سالگرد افتتاح خانه موزه مقدم، یادمان و نمایشگاهی از عکس های آلبوم خانوادگی بانو سلما کویومجیان همسر محسن مقدم برگزار خواهد شد.
میرزا احمدخان نصیرالدوله بَدِر از دولتمردان و رجال دوره قاجار بود. میرزا احمدخان نصیرالدوله بدر وزیر مختار ایران در بلژیک، وزیر معارف، اولین وزیر فرهنگ رضاشاه و … بود.
میرزا عبدالوهاب خان شیرازی آصف الدوله (نصیرالدوله) از دولتمردان و وزرای دوره قاجار ناصرالدین شاه بود. میرزا عبدالوهاب خان شیرازی آصف الدوله (نصیرالدوله) نائب الوزیر امور خارجه؛ والی ارومیه، گیلان، خراسان و … بود.
امیرمصطفی امیرسلیمانی (مشیرالسلطنه) فرزند عضدالملک از اعیان و محترمین تهران و رئیس ایل قاجار بود و در سال 1322 در نزد جناب حاج شیخ عبدالله حائری مشرف به فقر شد، وی ملقب به سالار السلطان شد. وی در سال 1332 در دوره دوم مجلس سنا به سناتوری تهران منصوب و تا اسفند 1335 به مدت سه سال در این سمت باقی ماند.
علیرضا عضدالملک (علیرضا خان قوانلو ایلخانی قاجار عضدالملک) پسر موسی خان دایی ناصرالدین شاه سیاستمدار بزرگ دوره قاجار و اولین نایب السلطنه احمد شاه، وزیر عدلیه ناصرالدین شاه، رابط میان ناصرالدین شاه و عده ای از علما در وقایع تحریم تنباکو، مامور و فرستاده ویژه شاه برای نصب خشت های طلایی برای گنبد عسگرین در کاظمین، خوانسالار و مُهردار ویژه دربار، عهده دار ایلخانی و ایلات قاجار و ….
فیلم مستند “فانوس گلستان” که به زندگی استاد پرویز شهریاری (ریاضیدان عدالتخواه) می پردازد این هفته در برنامه آپارات به نمایش درخواهد آمد.
بانو هلن استلماخ Helen Stelmakh (آمنه نیکپور) فرزند کازیمیر و امیلیا (زاده 1310 ه خورشیدی در شهر کراکوف لهستان، مرگ 5 اردیبهشت 1396 در شهر تهران) از آخرین بازماندگان مهاجر جنگ جهانی دوم در ایران
سفر بهانه است و دلیلی برای اثبات بودن و گفتگو با استاد خسرو سینایی درباره سفر و تجربه های او در سفر (منتشر شده درشماره دوم مجله گیلگمش) بهانه ای است برای معرفی این نشریه، چهارمین شماره فصلنامه میراث و گردشگری گیلگمش منتشر شد.
سپهبد احمد امیراحمدی، نخستین سپهبد ایران، یکی از ارکان کوتادی سوم اسفند، 8 بار وزیر جنگ، 2 بار وزیرکشور، 5 بار فرماندار نظامی تهران، 2بار فرمانده کل ژاندارمری، سالها فرمانده لشگرهای لرستان، آذربایجان و 16 سال عضو مجلس سنا و مالک باغ موزه هنر ایرانی و خانه 7000 متری در شمال میدان حسن آباد