آرامستانها زبان گویای تاریخ هستند و آرامستان دولاب تهران ، برگی از این تاریخ است، تاریخی که باید داستانهایش را شنید و فراموش نکرد، داستانی که می شود آن را به جنگ روسیه و اوکراین ارتباط داد؛
داستان اول؛ 23 فوریه آغاز جنگ و روز مدافعان میهن و پدر در روسیه
داستان دوم؛ یک معمار لهستانی ، یک رئیس جمهور اوکراینی
داستان سوم؛ جنگ جهانی دوم ، روسیه ، لهستان و آرامستان دولاب
داستان چهارم؛ سربازها و رئیس جمهور ها
به زودی با حضور مهندسان لهستانی، آرامستان مهاجران لهستانی مرتبط با جنگ جهانی دوم در بندرانزلی، مرمت و بهسازی خواهد شد. بخشی از آرامستان ارامنه بندرانزلی، اختصاص به قبور این مهاجران است….
پس از دو قرن خاکسپاری مسیحیان در قبرستان ارامنه دولاب هیئتی با نام “هیئت محبین الجواد” در میدان ارامنه تهران برپا شد. گورستان ارامنه دولاب یکی از گورستانهای تاریخی شهر تهران ، با پیشنیه ای نزدیک به 200 سال و به جا مانده از دوره قاجار است.
در پنجاه و هشتمین جلسه کمسیون نامگذاری معابر و اماکن عمومی شورای شهر تهران، یک میدان در شهرک والفجر منطقه 6 تهران به نام استاد خسرو سینایی نامگذاری شد.
در چند روز اخیر خبرهای ناگواری در رسانه ها و فضای مجازی درباره گورستان ارامنه دولاب منتشر شد، خبرهایی که نشان از تخریب هویت گورستان ارامنه دولاب است، البته با پوشش نام مرمت گورستان دولاب! تخریب و وندالیسم دولتی و سازمان یافته. ابتدا در بسته زیر خبرها را بخوانید …
موسسه آدام میشکویتچ و سفارت لهستان با همکاری مجموعهی تاریخی سعدآباد و موزهی هنرهای معاصر اصفهان، به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد سفر لهستانیها در کشاکش جنگ دوم جهانی به ایران سلسله رویدادهایی را در تهران و اصفهان برگزار میکند.
سمینار این هفته انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران با عنوان؛ چرا لهستانی ها؟ با حضور رضا نیکپور از انجمن دوستی ایران و لهستان و مجتبی گهستونی از فعالان وکنشگران خوزستان برگزار خواهد شد.
بانو هلن استلماخ Helen Stelmakh (آمنه نیکپور) فرزند کازیمیر و امیلیا (زاده 1310 ه خورشیدی در شهر کراکوف لهستان، مرگ 5 اردیبهشت 1396 در شهر تهران) از آخرین بازماندگان مهاجر جنگ جهانی دوم در ایران
به زودی با حضور مهندسان لهستانی، آرامستان مهاجران لهستانی مرتبط با جنگ جهانی دوم در بندرانزلی، مرمت و بهسازی خواهد شد. بخشی از آرامستان ارامنه بندرانزلی، اختصاص به قبور این مهاجران است….
یک گروه لهستانی براساس نامههایی که از هموطنان خود در ایران به دست آوردهاند، یک پروژهی تئاتری را در ایران اجرا میکنند. پروژه «ساختن از هیچ» به سرپرستی آرش عباسی و کاری از گروه تئاتر موج، از ۱۱ آذرماه در قالب طرح مطالعات اجرایی تالار قشقایی تئاترشهر برگزار می شود…
دومین نشست از سلسله نشستهای ایرانشناسی در جهان با موضوع: «ایرانشناسی در لهستان؛ دیروز، امروز، فردا»، با حضور صاحبنظران و پژوهشگران ایرانی و نمایندگانی از کشور لهستان، در محل بنیاد ایرانشناسی برگزار میشود.
این نشست با هدفِ بررسیِ سابقة طولانی روابط فرهنگی و ادامهدار دو کشور، که پیشینة آن براساس آثار و شواهد بدستآمده از کاوشهای باستان شناسی، دستکم به دورة ساسانیان و پس از آن ادامة این روابط تا زمان معاصر و حضور مهاجران لهستانی در ایران (در زمان جنگ جهانی دوم) بازمیگردد، برگزار میشود.
مسئلة علاقهمندی پژوهشگران و دانشجویان لهستانی به تحصیل در رشتههای ایران شناسی و زبان و ادبیات فارسی و وجود کرسی های ایرانشناسی در برخی از دانشگاههای معتبر لهستان، از جمله مواردی است که میتواند چشمانداز روشنتری را در روابط فرهنگی و علمی دو طرف، ایجاد کند. همچنین، وجود اسناد و آثار متعدد ایرانی در مجموعهها و موزههای لهستان، تلاش بیشتری را برای بررسی و معرفی این آثار، در جهت مطالعات علمی و دو جانبه میطلبد و برگزاری نشستهایی از این دست، امکان فعالیتهای متقابل فرهنگی را در این زمینه فراهم خواهد ساخت.
در نشست «ایرانشناسی در لهستان؛ دیروز، امروز، فردا»، علیرضا دولتشاهی، پژوهشگر و لهستانشناس، با موضوع: «نوروز و آیین بهاری اسلاوی»، رضا نیکپور، پژوهشگر و مدیر انجمن دوستی ایران و لهستان، با موضوع: «جنگ جهانی دوم و اثر آن بر ایرانشناسی در لهستان»، خسرو سینایی، کارگردان و فیلمنامه نویس، با موضوع: «سینمای ایران و لهستان» به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت. پخش فیلم مستند دربارة مهاجران لهستانی به ایران در زمان جنگ جهانی دوم نیز، از دیگر برنامههای این نشست خواهد بود.
زمان؛ دوشنبه 3 خرداد 1395 ساعت 9 الی 12 مکان؛ سالن مرحوم دکتر حبیبی، واقع در خیابان شیخ بهایی جنوبی، خیابان ایرانشناسی، بنیاد ایرانشناسی
فیلم مرثیه گمشده، 12 سال طول کشید، ساخته شود! 32 سال هم طول کشید تا رسانه ملی آن را پخش کند!! من نمی دانم چه دلیلی برای پخش داشتند و چه دلیلی برای عدم پخش!!! اما فیلم مستند 95 دقیقه ای را 75 نمایش دادند!!! 20 دقیقه فیلم مستند مرثیه گمشده سانسور شد!!!! انگار همه فیلم گمشده بود!!!!
ته نویس1) پوزش از همه دوستانی که به آنها توصیه کردم این فیلم را در رسانه ملی ببینند.
ته نویس2) سعی می کنم فردا گفتگوی با استاد خسرو سینایی در همین خصوص منتشر کنم.
فیلم مرثیه گمشده (The Lost Elegy) که درباره مهاجرت لهستانیها به ایران در طی سالهای جنگ جهانی دوم در سالهای ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است امشب در برنامه گنجینه در شبکه مستند به نمایش عموم در خواهد آمد، این فیلم از شاهکارهای استاد خسرو سینایی است…
کتاب سفرنامه صفر مرادويچ که شرح مشاهدات يكي از بازرگانان ارمني تابع عثماني است كه به عنوان فرستاده غيررسمي سيگيسموند سوم واسا در حدود 1602ـ1601 به دربار شاه عباس اول راه يافت. سفرنامه صفر مرادويچ، سفير پادشاه لهستان در دربار شاهعباس اول بود …