پس از دو قرن خاکسپاری مسیحیان در قبرستان ارامنه دولاب هیئتی با نام “هیئت محبین الجواد” در میدان ارامنه تهران برپا شد. گورستان ارامنه دولاب یکی از گورستانهای تاریخی شهر تهران ، با پیشنیه ای نزدیک به 200 سال و به جا مانده از دوره قاجار است.
پس از دو قرن خاکسپاری مسیحیان در قبرستان ارامنه دولاب هیئتی با نام “هیئت محبین الجواد” در میدان ارامنه تهران برپا شد. گورستان ارامنه دولاب یکی از گورستانهای تاریخی شهر تهران ، با پیشنیه ای نزدیک به 200 سال و به جا مانده از دوره قاجار است.
در چند روز اخیر خبرهای ناگواری در رسانه ها و فضای مجازی درباره گورستان ارامنه دولاب منتشر شد، خبرهایی که نشان از تخریب هویت گورستان ارامنه دولاب است، البته با پوشش نام مرمت گورستان دولاب! تخریب و وندالیسم دولتی و سازمان یافته. ابتدا در بسته زیر خبرها را بخوانید …
در اقدامی ناباورانه، قبرستان کشته شدگان جنگ ظفار (نیروهای اعزامی ارتش ایران در دوره پهلوی به کشور عمان) در آرامگاه خواجه ربیع مشهد، تبدیل به مهدکودک شد.
آرامگاه خواجه ربیع، قدیمی ترین آرامگاه متعلق به اسلام در شهر مشهد، آرامگاهی متعلق به سده 61 ه ق، آرامگاه خواجه ربیع مدفن یکی از سرداران امام اول شیعیان، آرامگاه خواجه ربیع که در دوران صفوی و به دست شاه عباس بنا شد و قبرستان پیرامون آن مدفنی شد برای کشته شدگان جنگ ظفار، جنگ 8 ساله، جنگ سوریه و …
ما در این صفحه به دنبال تهیه لیست کاملی هستیم از سربازان وطن که در بین سالهای 1352 تا 1357 در منطقه ظفار کشور عمان حضور داشتند، لیستی از تمام سربازان کشته شده، مجروح و یا … سپاس از اینکه ما را یاری می کنید و فرم این صفحه را تکمیل ، لطفا این صفحه را برای دوستان و آشنایان خود و یا کسانی که احتمال می دهید، اطلاعات بیشتری دارند ارسال کنید. سپاس
پس از شروع تخریب صحن اصلی آرامستان تاریخی امامزاده عبدالله به بهانه ساماندهی و دستور احیاء فضای سبز، درختان کهن سال امامزاده عبدالله در آستانه هفته درختکاری قلع و قمع شد.
خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران و ری در اظهار نظری عجیب و غیرکارشناسی اعلام کرد؛ هرچه سریعتر باید گورستان امامزاده عبدالله صاف و تبدیل به فضای سبز شود!
گورستان تاریخی گیلیارد، گورستانی که می گویند تونل و راه زیرزمینی به اورشلیم دارد، اولین محل اسکان کلیمیان ایران، اولین گورستان تاریخی ثبت شده کلیمیان در فهرست آثار ملی، گورستان گیلعاد که هم نام سرزمینی است در کرانه شرق رود اردن و یکی از 18 مکان مقدس یهودیان جهان
نمایشگاه عکسهای آلاله رستمی با عنوان «آرامستان» که مربوط به آرامستان ارامنه دولاب شهر تهران است و به عنوان اولین نمایشگاه انفرادی رستمی است، در حال برگزاری است.
نشست؛ گورستان های تاریخی؛مناظر فرهنگی شهری و درآمدی بر شناسایی ارزش های میراثی گورستان های تاریخی درون شهری با محوریت گورستان “دارالسلام” شیراز برگزار می شود…
امشب سبکه مستند سیما و در برنامه گنجینه فیلم؛ تپه های قیطریه پرویز کیمیاوی به نمایش در خواهد آمد، فیلم تپه های قیطریه که اولین فیلم مستند پرویز کیمیاوی است به موضوعات باستانشناسی و تخریب ایت تپه توسط شهرداری در سال 1348 می پردازد…
خبر مرگ، غم انگیز است و اگر راوی عشق باشد، اندوه بار تر، پیر داستان گوی گورستان عاشقان هم مرد! برای خواندن روایتی دیگر از روستا و آرامستان عاشقان با بانو معروضی همسفر شوید و روایت قبرستان عاشقان را دوباره خوانی کنید…
روزنامه ایران در هفته گذشته ویژه نامه ای منتشر کرد با نام؛ راهنمای بازدید از گورستانهای تاریخی ایران و ملاقات با مردگان دنیای قدیم، این ویژه نامه در 16 صفحه و با موضوعات زیر منتشر شد؛
در مرداد ماه میزبان بانو بهاره اسدی بودم برای تهیه عکس و تصویر از آرامستان دولاب تهران، عکسهای خوبی تهیه شده برای دیدن و لذت بردن از تصاویر تهیه شده ، شما را دعوت می کنم به این ضیافت قبرستان گردی، برای دیدن عکسها اینجا را کلیک کنید.
در جنوب شرقی تهران در منطقه سلیمانیه (دولاب) چهار آرامگاه وجود دارد که قدمت آنها به پیش از جنگ جهانی دوم میرسد و ارامنه کاتولیک، ارامنه گریگوریان، ارتدوکسها، آشوریها و مسیحیان کاتولیک از کشورهایی چون فرانسه، ایتالیا، روسیه، چک، اتریش، مجارستان و لهستان در آنجا رخ در نقاب خاک کشیدهاند، این مجموعه بین اهالی محل به باغ ارمنی، قبرستان روسها، لهستانیها (کاتولیکها) و یا قبرستان اکبرآباد (لعنت آباد) شهرت دارد و بازدید از آنها اگر غیر ممکن نباشد، بسیار دشوار است و به دریافت مجوز از سفارتخانه کشورهایی نیاز دارد که اتباع آنها در آنجا به خاک سپرده شدهاند…
گیتی صفارزاده در گزارشی نگاهی اجمالی به ماجرای چندجانبه گورستان و سنگمزار داشته؛ “حقیقت این است که شکل و سیاق گورستانها و سنگمزارها هر تغییری کرده باشد، همگی بر یک نکته دلالت دارند، اینکه همه اینها مرهمی برای زندگان هستند، بازماندگانی که میخواهند مقابل معنای دشوار مرگ و فقدان، تسکینی برای خود بیابند… مرده ای که دوستش می داشتیم” …
باستانشناسان دنیا منطقه املش را یکی از حوزههای تمدنی خاص ایران میدانند.دلیل این امر نیز آثار باستانیای است که در طول زمان و در جریان حفاری هایمجاز و غیر مجاز صورت گرفته در این منطقه به دست آمده است.اغلب این آثار که شامل سلاحهای برنزی و پیکرههای حیوانات، مجسمههای انسانی برنزی و آجری، جامهای سفالی با تصویر حیوانات، و ظروف با جلای سیاه، خاکستری یا نارنجی سفالی و البته زیور آلات زنانه بوده و مربوط به هزاره اول پیش از میلاد هستند،از گورستانهای این منطقه به دست آمدهاند.به همین دلیل است که برخی باستان شناسان املش را سرزمین گورستانها و مقابر تاریخی یا برنزی لقب دادهاند. به همین منظور در ذیل معروفترین این آرامستانهای باستانی اما ناشناخته را معرفی میکنیم…
چند روز پیش میزبان یا شاید هم بهتر باشد بگویم، مهمان 29 لهستانی کهن سال بودم، مردان و زنانی که کودکیشان را در تهران و اصفهان سپری کرده بودند و حالا برای تجدید خاطره در ایران بودند، نه آنها و نه سفارت علاقه ای به گفتگوی زیاد نداشتند، حیف که یکی از فرصتهای تاریخ شفاهی از بین رفت در هر صورت …
جلسه دفاع از پروپوزال رساله دکتری مرمت “حفاظت از گورستان های تاریخی درون شهری به مثابه مناظر فرهنگی” توسط آقای کاوه منصوری انجام خواهد شد. در این نشست به یازخوانی و یازیابی ارزشهای میراثس مناظر تدفینی شهر و ارائه معیارهای حفاظت پرداخته می شود. دوستان علاقمند می توانند، روز سه شنبه، 8 مهرماه، ساعت 17 به ساختمان امور دکتری دانشگاه هنر اصفهان، کوی سرلت مراجعه کنند. اساتید راهنما؛ دکتر محمد مسعود و دکتر محمد سعید ایزدی اساتید مشاور؛ دکتر یزدان منصوریان، مهندس فرامرز پارسی
خلاصه ای از مرثیه گمشده