تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

خانه دکتر عبدالحسین ابتهاج سمیعی

خانه ابتهاج سمیعی، خانه دکتر ابتهاج، خانه سمیعی، خانه مجدالملک، خانه سینکی، خانه سپهبد مژدهی و … خانه ای که منسوب بود به دکتر عبدالحسین ابتهاج سمیعی، خانه ابتهاجی که توسط شهرداری بخش از آن به اسم مرمت ویران شد …

ادامه ...

بی خبری میراث و تخریب خانه دکتر ابتهاج

خانه دکتر ابتهاج سمیعی، که در سال 1378 با شماره 23877 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده بود، در بی خبری کامل سازمان میراث فرهنگی تخریب شد.

ادامه ...

نفس مدارس تاریخی به شماره افتاده است

لازم است بدانید که شما (چه دختر و چه پسر) هر رشته تحصیلی را که انتخاب می‌کنید و در هر مسیری از زندگی [که] وارد شوید، به دانش و بینش تاریخی نیازمند هستید… . ایران عزیز دارای گذشته‌ای خواندنی و نیز دارای میراث فرهنگی عظیمی است که آشنایی با آنها، روح و جان را نشاط می‌بخشد و انسان را به وجد می‌آورد.» این‌ها، جملات آغازین یکی از کتاب‌های تاریخ دوره اول دبیرستان است. لابد دانش‌آموزان مدرسه دخترانه شهید اندرزگو در منطقه 12 تهران نیز این جملات را خوانده‌اند یا می‌خوانند…

ادامه ...

فیلم مستند دارالفنون

فلیم مستند دارالفنون که توسط حمید مجتهدی بیدآبادی است و یکی از مجموعه های “مستند ایران” است، در شبکه یک سیما پخش خواهد شد، به گفته حمید مجتهدی کارگردان این مجموعه، بنای مدرسه دارالفنون با توجه به قدمت و تاثیرات فراوانی که در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ادبی در کشور ما بر جای گذاشته است، از مهمترین بناهای نمایش داده شده در این مجموعه می باشد….

ادامه ...

توانا بود هر که دانا بود، دارالفنون شکسته شد!

کتیبه کاشی کاری شده دارالفنون تهران که متعلق به سال 1313 خورشیدی بود به علت سهل انگاری شکسته شد. این کتیبه کاشی کاری شده که کار حسین کاشی پز معروف به حسین خاک نگار مقدم است، مزین به یکی از اشعار شاعر نامدار ایران حکیم فردوسی است. (توانا بود هر که دانا بود) از آثار به نام حسین کار نگار مقدم می توان به موارد زیر اشاره کرد؛ سر در باغ ملی، سر در سنگی کاخ مرمر، برج آب بانک ملی ایران،سر در بانک شاهی ایران ( بانک تجارت فعلی در میدان امام خمینی)، کاشی کاری رواق حضرت عبدالعظیم،کاشی کاری امامزاده عبدالله شهرری و ….

ادامه ...

بازگشایی دارالفنون برای عموم

دارالفنون تهران با عنوان؛ نمایشگاه دائمی سیر تاریخی آموزش و پرورش ایران عصر دیروز با حضور وزیر آموزش و پرورش افتتاح و بازدید آن برای عموم آزاد شد، علی اصغر فانی (وزیر آموزش و پرورش) با حضور در مدرسه دارالفنون، نمایشگاه دائمی سیر تاریخی آموزش و پرورش ایران افتتاح کرد. این نمایشگاه از پنج خانه «وزرای آموزش و پرورش»، «معلمان شهید»، «معلمان فرهیخته و ماندگار» ، «کتاب درسی و دارالفنون» تشکیل شده است.

ادامه ...