تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

میدان بهارستان تهران

فتحعلی شاه قاجار در کاخی به نام نگارستان در شمال میدان اسکان داشت، به همین دلیل میدان بهارستان کنونی در نقشه ها، به عنوان جلوخان نگارستان نام گذاری شده بود. مالک اولیه آن محمدحسن خان سردار بود که آن را به علی خان حاجب الدوله مقدم مراغه ای فروخت و مالک بعدی آن میرزا حسین خان سپهسالار بود و چون باغ بزرگی در آن بنا نهاد میدان به نام باغ سپهسالار شناخته شد و پس از آن بهارستان نام گرفت (هم وزن نگارستان، باغ شمالی) بعد از مرگ سپهسالار، زمین توسط ناصرالدین شاه مصادره و در اختیار داماد خود عزیز السطان گذاشته شد و نام میدان را عزیزیه گذاشتند که اقبال چندانی نداشت. با توجه به برگزاری مجلس مشروطه مدتی هم به نام میدان مجلس شهره شد اما پس از استقرار حکومت پهلوی مجسمه ای ایستاده از رضاشاه در مرکز میدان نصب شد و نام میدان شاه آباد شد.

ادامه ...

ثبت میدان بهارستان یا تخریب میدان بهارستان؟

میدان بهارستان سال گذشته ثبت ملی شد، اما آیا پرونده ثبت میدان بهارستان منتشر شد؟ آیا حریمی برای عرصه و حریم میدان بهارستان مشخص شد؟ چه قوانینی پس از ثبت میدان بهارستان آن را از سایر میدان های دیگر شهر متمایز می کند؟ و اگر نهادهای قانون گذار، در میدان بهارستان تخطی کنند، کدام نهاد پیگیر خواهد شد؟

ادامه ...

فیلم؛ باغ های گمشده در شبکه مستند

فیلم باغ های گمشده به کارگردانی؛ هادی آفریده امروز عصر، ساعت 15 از شبکه مستند پخش خواهد شد، تهران از قدیم به شهر باغ ها معروف بود و دیگر اثری از آن باغ ها به یادگار نمانده …

ادامه ...

کارگاه آموزشی باغ ایرانی بر فرش ایرانی

اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران کارگاه آموزشی باغ ایرانی بر فرش ایرانی برگزار می نماید. محورهای همایش باغ ایرانی بر فرش ایرانی؛ بررسی ابعاد تاریخی باغ ایرانی ، بررسی کالبدی باغ ایرانی، بررسی المان های باغ ایرانی بر فرش ایرانی، است و سخنرانان آن دکتر مریم معانی ، مهندس مهدی معمارزاده و پونه محمدطاهر می باشند.

ادامه ...

باغ رامسر و مستحدثات واقع در آن (کاخ موزه رامسر ، کاخ مرمر)

باغ رامسر و مستحدثات واقع در آن (کاخ موزه رامسر ، کاخ مرمر)

ادامه ...