فیلم؛ باغ های گمشده در شبکه مستند
فیلم باغ های گمشده به کارگردانی؛ هادی آفریده امروز عصر، ساعت 15 از شبکه مستند پخش خواهد شد، تهران از قدیم به شهر باغ ها معروف بود و دیگر اثری از آن باغ ها به یادگار نمانده …
وزی که تهران پایتخت ایران شد، تهران باغ شهری وسیع بود که به سرزمین آب و چنار شهرت داشت اما امروزه کمتر اثری از باغهای افسانهای تهران باقی مانده است و برجها به جای چنارها از زمین روییدهاند! فیلم مستند «باغهای گمشده» به معرفی مهمترین باغهای تاریخی تهران و تاثیرات مثبت باغها در پایداری محیط زیست شهر تهران میپردازد. در این مستند روند تخریب تدریجی باغهای بزرگ تهران در دویست سال گذشته تا به امروز بررسی میشود.

پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده؛ هادی آفریده
تصویربردار؛ رضا تیموری
صداگذار؛ مهرشاد ملکوتی
تدوینگر؛ بابک بهرامبیگی
گوینده؛ حسن پورشیرازی
آهنگسازان؛ محمدرضا شرایلی و میلاد برزگر
دستیار کارگردان و عکاس؛ روشنک اهرابی
زمان فیلم؛ 50 دقیقه
هادی آفریده درخصوص فیلم باغ های گمشده گفته است؛ فیلمهای مستند ماندگار هستند و قرار نیست مدح بگویند و تعریف و تمجید باشند. برای اصلاح جامعه، نقد تنها راه است. حرکت رسانه ملی به سمت نقد کردن نیز میتواند باعث بهبود این سازمان شود.
هادی آفریده کارگردان، نویسنده، پژوهشگر و مدرس سینما است و تاکنون مستندهای شهری گوناگونی تولید کرده که «درخت فراموش شده»، «چنارستان» و «نوروز به وقت تهران» از این جمله است. وی از 3 سال پیش پژوهش این مستند را آغاز کرد و از تابستان 1394 فیلمبرداری آن شروع شد.
وی در ادامه میگوید: زمانی که مستند «چنارستان» را با محوریت قطع درختان ولیعصر میساختم شاهد باغسوزیو تخریبهای متعدد در منطقه ونک تهران بودم و همین انگیزهای شد تا کار بعدیام را به تخریب باغهای تهران اختصاص بدهم. وقتی از تخریب باغهای ایران و تهران صحبت میشود باید روند سیصد ساله را در نظر گرفت . روندی که میخواهد در قالب عکس و فیلمهای به جا مانده به مخاطب بگوید چگونه میشود یک شهری با این همه باغ و فضای آرام جایش را به برج، پل و آهن بدهد و آدمهایی که خودشان دست به تخریب این ارامش زدهاند مدام دنبال این آرامش باشند.
کارگردان مستند «باغهای گمشده» تأکید کرد: امیدوارم با نشان دادن تخریب این باغها و بیتفاوتی مردم و مدیران متوجه شویم کهچه بلایی سر این شهر آوردهایم. در این مستند من دانای کل جامعه نبودم بلکه خبرنگاری بودم که باید سوال مطرح میکردم به همین دلیل با انتخاب تصاویری که خود گویای عمق فاجعه بود و بیان آنچه بودیم و آنچه اکنون هستیم مخاطب را مجبور به پاسخ به این سوال کردیم که چرا باید باغهای تهران قربانی نیازهای ما به زندگی مدرن شود و برای داشتن درآمد بیشتر و زندگی لوکستر حاضر باشیم شهرمان را قربانی کنیم . پاسخ این سوال را بینندگان باید بدهند و شاید از شدت شرمساری به خود بیایند که متوجه شوند سکوت تک تک ما تهرانیها چه فاجعهای را بهبار آوردهاست
همسفران