روایتی متفاوت از قبری در بهشت زهرا و گوگوش، روایتِ رزروِ بی سرانجامِ یک قبر در تهران، برای خانواده گوگوش و داستان نافرجام عشق خواهر (گوگوش) به برادر (فریدون)، قصه یک قبر خالی …
روایتی متفاوت از قبری در بهشت زهرا و گوگوش، روایتِ رزروِ بی سرانجامِ یک قبر در تهران، برای خانواده گوگوش و داستان نافرجام عشق خواهر (گوگوش) به برادر (فریدون)، قصه یک قبر خالی …
1) این عکس را در دهه 80 در یک آرامستانِ قدیمی در شهر بابلسر گرفتم، پارادوکس عجیبی بود این تابلوی راهنما … همه چیز به یک سمت ختم می شد!
2) این روزها، خیزشها و اعتراضات، پیرامون آرامستانها شکل می گیرد، پیرامونِ آرامگاه افرادی که در این پنجاه روز، جان خود را از دست داده اند و حاکمین وقت به دنبال حصاری هستند برای عدم ورود به آرامستانها و جلوگیری از برگزاری مراسمهای چهلم …
آرامگاه نیکا شاکرمی در امامزاده حیات الغیب و گنبد الیاس
نیکا شاکرمی در گورستانی دفن شده است که عمارتی به نام حیاتالدین در آن بنا شده و به باور مردم محلی؛ دشمنان نتوانستند “ابوالقاسم حیات” را بِکُشند و یک حیات غیبی و زندگی جاودان در آن جریان دارد، این عمارت در سال 1367 به عنوان امامزاده حیاتالغیب در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. گورستان حیات الغیب روایتهای جذاب و شنیدنی فراوانی دارد …
آرامستانها زبان گویای تاریخ هستند و آرامستان دولاب تهران ، برگی از این تاریخ است، تاریخی که باید داستانهایش را شنید و فراموش نکرد، داستانی که می شود آن را به جنگ روسیه و اوکراین ارتباط داد؛
داستان اول؛ 23 فوریه آغاز جنگ و روز مدافعان میهن و پدر در روسیه
داستان دوم؛ یک معمار لهستانی ، یک رئیس جمهور اوکراینی
داستان سوم؛ جنگ جهانی دوم ، روسیه ، لهستان و آرامستان دولاب
داستان چهارم؛ سربازها و رئیس جمهور ها
سرنوشت مُبهم یک مهماندار در ایران!؟ مهماندارد پرواز 12 بهمن 57
روایتهای متفاوت زندگی ژرارد باتااوش مهمان دار 12 بهمن سال 1357
مهمانداری که می گفتند؛ مامور اطلاعاتی و خبرنگارِ خبریِ ساکن فرانسه است.
مهمانداری که می گفت؛ کارمند پلیس فرانسه و محافظ شخصی امام خمینی (ره) هستم.
مهمانداری که گفتند؛ فقط یک جاسوس بود و در گمنامی در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
داستان زندگی ژرارد باتااوش شنیدنی است …
هفت پیر ، هفت مسیر ، یک پیاده راه (زرتشتیان)
اپیزود اول؛ اردکان گرام، مصائب مسیح؛ مهمانی بود، یک مهمانی عظیم با عنوان؛ اردکان گرام، بهانه ای بود برای سفر و رفتن … اما انگار مصائبی پیش رو بود، مصائب مسیح وار …
سفارت فرانسه در تهران، به مناسبت روزهای میراث فرهنگی و بازتاب معماری قرن بیستم (ثمره همکاری ایران و فرانسه) فراخوان مسابقه گرافیکی را اعلام کرده است ، فراخوانی با الهام از حافظیه شیراز اثر آندره گدار فرانسوی
می گوبند اسماعیل رائین سکته کرد، برخی می گویند؛ اسماعیل رائین زیر مشت و کتک عده ای از کارگران عبدالرحیم جعفری ، رئیس انتشارات امیرکبیر سکته کرده و همانجا تمام کرد… محقق، سندشناس، روزنامه نگار، تاریخ دان و … به نام اسماعیل رائین که نامش در سایت جستجوی متوفیان بهشت زهرا نیست!
عید و جشن خاونکار بر یارسانی ها و یاران اهل حق مبارک، 1400 جشن خاونکار بزرگترین جشن طریقت یارسان است که براساس تقویم کردی (حدودا آبان ماه خورشیدی) برگزار می شود در مقاله زیر؛ وجه تسمیه و نامهای دیگر جشن خاونکار، دلیل برگزاری جشن خاونکار، زمان و مکان برگزاری جشن خاونکار و آیین ها و مراسمهای جشن خاونکار بررسی شده است …
در پی انتشار نامه بانو چهرزاد بهار درخصوص معدوم سازی سنگ قبر مرحوم ملک مهرداد بهار (در قطعه هنرمندان بهشت زهرا) در زیر عینا نامه بانو سحر قدیمی (همسر مرحوم امیرکاووس بالازاده) و تکذیبه ایشان منتشر می شود؛
آرامگاه مرحوم دکتر مهرداد بهار، فرزند استاد ملک الشعرای بهار (به عنوان اولین هنرمند ایران، دفن شده در قطعه هنرمندان) بدون اجازه خانواده مرحوم بهار، سنگ قبر معدوم، تعویض و شخص دیگری در این مزار به خاک سپرده شد!
ایران در تاریخ درگیر مشکلات و بیماریهای مسری فراوانی بود، که در این کارزار پزشکان برای بهبودی مردم سرزمین ایران تلاشهای بسیاری کردند، افرادی چون روح الله سپیر یهودی (پزشک ایرانی در در زمان جنگ جهانی، مبارز بیماری تیفوس) آرسن میناسیان مسیحی (موسس اولین داروخانه شبانه روزی و آسایشگاه سالمندان ایران در رشت و …) شهید فریدون کی نژاد زرتشتی (پزشکیار ارتشی) و … که جانشان را در راه سلامتی ایران زمین از دست دادند…
در اقدامی ناباورانه، قبرستان کشته شدگان جنگ ظفار (نیروهای اعزامی ارتش ایران در دوره پهلوی به کشور عمان) در آرامگاه خواجه ربیع مشهد، تبدیل به مهدکودک شد.
آرامگاه خواجه ربیع، قدیمی ترین آرامگاه متعلق به اسلام در شهر مشهد، آرامگاهی متعلق به سده 61 ه ق، آرامگاه خواجه ربیع مدفن یکی از سرداران امام اول شیعیان، آرامگاه خواجه ربیع که در دوران صفوی و به دست شاه عباس بنا شد و قبرستان پیرامون آن مدفنی شد برای کشته شدگان جنگ ظفار، جنگ 8 ساله، جنگ سوریه و …
ما در این صفحه به دنبال تهیه لیست کاملی هستیم از سربازان وطن که در بین سالهای 1352 تا 1357 در منطقه ظفار کشور عمان حضور داشتند، لیستی از تمام سربازان کشته شده، مجروح و یا … سپاس از اینکه ما را یاری می کنید و فرم این صفحه را تکمیل ، لطفا این صفحه را برای دوستان و آشنایان خود و یا کسانی که احتمال می دهید، اطلاعات بیشتری دارند ارسال کنید. سپاس
چند روز پیش، گلا یوحنا فوتبالیست دهه 60 شاهین، تهرانجوان و تیم ملی، دور از وطن درگذشت! هیچ کس نمی داند! چند ایرانی دور از وطن می میرند! چرا دور از وطن! مرگ در غربت و داستان تکراری این سرزمین …
24 اسفند ماه 96 پیکر دو شهید گمنام بعد از تشییع در باغ موزه قصر به خاک سپرده خواهند شد، این خبر در حالی منتشر شد که مقرر شده؛ کمیته ای متشکل از مدیران میراث، بنیاد شهید، وزارت کشور و … برای جانمایی و تدفین شهدای گمنام در اماکن خاصر تشکیل و تصمیم گیری لازم صصورت پذیرد.
نمی شود، ندید و ننوشت، الان مشکل ما مشاهیر مدفون در وادی السلام عراق است! یعنی معرفی مشاهیر فرهنگی، مذهبی و ششخصیتهای ملی مدفون در آرامستان های تهران به خوبی انجام شده!! رفتیم برای کشور عراق!!
فیلم مستند “فانوس گلستان” که به زندگی استاد پرویز شهریاری (ریاضیدان عدالتخواه) می پردازد این هفته در برنامه آپارات به نمایش درخواهد آمد.
بانو هلن استلماخ Helen Stelmakh (آمنه نیکپور) فرزند کازیمیر و امیلیا (زاده 1310 ه خورشیدی در شهر کراکوف لهستان، مرگ 5 اردیبهشت 1396 در شهر تهران) از آخرین بازماندگان مهاجر جنگ جهانی دوم در ایران