تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

شرکت در مراسم مرده سوزی در تهران

برای اولین بار بود که آرامستان گردی بر من مغلوب شد، جمعه چندین بازدید و تحقیق برایم مهیا شد که همه مربوط به آیین مرگ و تدفین و … بود. مغلوبیت من اصلا و ابدا ارتباطی به تیتر مطلب ندارد،‌ ابتدا قرار بود از بوراستان یا آرامستان ارامنه خاوران بازدید کنم، اصلا فکر نمی کردم با این حجم بالا و تنوع سنگهای مزار روبرو شوم، دوم آنکه تدفینی در آنجا در حال برگزاری بود، پس به آرامستان بعدی رفتم.

نوزاد قربانی، گلستان جاوید خاوران
نوزاد قربانی، گلستان جاوید خاوران

آرامستان بعدی گلستان جاوید خاوران بود، آرامستانی با بیش از 4000 آرامگاه، همه یک شکل و با یک متن، به یاد آرامستان مهاجران لهستانی در ایران افتادم، اما هنوز مغلوب نشده بودم، اما با دیدن این سنگ مزار، دلم هری ریخت! «نوزاد قربانیان» ! خیلی ها دینشان، اعتقاداتشان، باورشان و … زاییده جبر و تولدشان در مکان و زمان و باورهای والدینش است!! جبری که به آن محکوم شده ایم، بدون آنکه خود ما بخواهیم و همه نوزاد های قربانی هستیم …

محل سوزاندن جسد و الوار لازم برای ا/NL/BMن کار
محل سوزاندن جسد و الوار لازم برای این کار

در آخر هم قرار بود از مراسم مرده سوزی یک سیک هندی بازدید و عکس تهیه کنم، اما افکار پراکنده اجازه ادامه را نداد … تمام.

ته نویس1: هندو ها معتقدند: سوریا، خدای خورشید، فرزند و واسطه ای بر روی زمین دارد به نام آگنی (خدای آتش) آگنی نزدیکترین موجود به خورشید از حیث ماهیت است. هندوها جسد مرده را بعد از آن که از عناصر اربعه تهی شد، می سوزانند و معتقدند که با این کار جسم خاکی نابود می شود و تنها روح باقی می ماند که آن هم در آغوش آتش و به شکل دود به آسمان می رود تا به خدای خورشید بپیوندد و به این شکل لقاء الله اتفاق می افتد. نوعی ارتباط و اتصال بین روح انسانی یا آتمن با روح مطلق ملکوتی یا برهمن که به عقیده ی هندیان، جز با سوزاندن جسم مرده امکانپذیر نمی شود. از اين رو هندوئيزم براي چگونگي توالد ثانوي (كرمه) قانون سوزاندن مردگان را وضع كرده اند و از اين رسم دو هدف را دنبال مي كنند كه عبارتند از: 1. عمل به كرمه: ‌(چگونگي توالد ثانوي) يا به عبارت ديگر آنها بدين وسيله به روح در حال عزيمت اين امكان را فراهم مي كنند تا اين جهان را ترك كند و منزلت نياكان را به دست آورد و همانند شبح در اين جهان باقي نماند و به سرنوشت بعدي خود رهسپار شود. 2. رفع آلودگي: هندوها بر اين عقيده اند كه با مرگ فرد آلودگي گسترده اي آزاد مي شود كه تنها راه رفع اين آلودگي سوزاندن جنازة مرده ها مي باشد.

ته نویس2: این مطلب را تقدیم می کنم به دوست عزیزم اشکان بروج ، دلیلش را می داند!

اینجا را با دوستان خود به اشتراک بزارید

همسفران

  1. سلام استاد
    میگم اگر یه برنامه باشه که بریم تولد نوزاد قربانی رو ببینیم من پایم :)))) 😉

    شهریار: رفیق ، داریم زندگیمو نو می کنیم ، ولش کن بازدید از اینگونه مکانها را

  2. مريم قرايي

    درود آقاي شهريار
    راستشو بگم من داستان اين نوزاد قرباني رو نفهميدم 🙁 و فكرم از ديروز مشغوله نكته نهفته در اونه كه درنيافتم! فكركردم سنگ مزار كسيه كه اسمش نوزاد و نام خانوادگيش قربانيان بوده و اين اسم و فاميل تامل برانگيزه… پس چرا اين سنگ قبر تاريخ نداره؟ با جمله بعدي شما فكر كردم شايد مزار كسيه كه از ديني كه به جبر تولد و خانواده داشته به دين ديگه اي گرويده … و هزارجور فكر ديگه:| به هر حال شما قصدتون بيان نكته ي خاصي بوده كه من نگرفتم …اومدم شايد از كامنتها قضيه رو رمز گشايي كنم با كامنت آقاي اميد سردرگمتر شدم ميشه توضيحي بفرماييد :دي
    يه برنامه گورستانهاي ممنوعه هم اگه بشه بذارين كه من بسيار سپاسگزار شما خواهم بود 🙂
    شاد زي

    شهریار: درود، حدس اول شما کاملا درست است ، حدس دومتان قسمت اولش صحیح است و … توضیحات بیشتر نخواهید که موضوع ناگفتنی است !!
    به زودی برنامه آرامستان گردی برپا خواهد شد. به امید دیدار

    1. همه رو گیج کردی
      اگه اینجوره اصلا نمی گفتی…
      همه که امکان ندارن با شما بیان گردشگری….
      حداقل یه نشونه بدین تا از یه جای دیگه بفهمیم

      شهریار: کجای نوشته نا مفهوم بود؟ بفرمائید در حد اینکه امکان پذیر باشد، در خدمت شما هستم

  3. سلام واقعا اسم این مرحوم نوزاد بوده یا خاکه یک نوزاده ؟ در هر صورت ممنون که مارو هم مطلع کردید یک دنیا سپاس

    شهریار: موضوع از موارد نگوست، زیاد نمی شود بازش کرد

  4. شهرام جان، چون موضوع را گرفتم به گريه افتادم

    شهریار: محمد خان ، یعنی برای افکار پراکنده و غیر منسجم من و عدم اعتقاد من گریه ات گرفت!! یا از اینکه با ما دوست هستی ، آدمی ….

  5. با درود به شما، مرسی از اطلاعات جالبی که داده اید خیلی خوب بود امیدوارم بیشتر با موضوعات ناشناخته آگاه شویم. بهتر نیست به جای مرگ و میر به محبت و امید به زندگی و دوست داشتن بپردازید البته قبول دارم که مرگ هم یک نوع زندگی است ولی به موقع همه آن را یاد می گیرند… ولی جالب است که یک بار این طور جاها را دید… با سپاس از شما

    شهریار:
    سلام و سپاس از نگاهتان ، برند اصلی کار من آرامستان گردی است اما تنها شخصی هستم که چندین سال است موضوع عشق را هم در دستور کار خود دارم
    در جشن اسفندگان منتظر دیدار شما هستم
    https://www.safarnevis.com/?p=7205

  6. سلام خسته نباشید ،از گلستان قدیم بهاییان تهران اطلاعی دارید ؟؟؟

    شهریار: سلام، فرهنگسرای خاوران

  7. پریسا رفعت

    سلام. درسته که خیلی دیر سایت شما رو پیدا کردم ولی واقعا برام جالب بود .ممنون از اطلاعاتتان. ولی متاسفانه منم مطلب نوزاد قربانیان رو نگرفتم و از وقتی دیدم شدیدا فکرم رو مشغول کرده ترو خدا اقلا تو خصوصی یه راهنمایی بکنید.

    شهریار؛ سلام بر شما
    آخر چطور توضیح دهم

  8. سلام،،،اونجا که شما رفتی مکان اعدامی های سال 60 تا 67 هستش،،،

    شهریار: سلام بر شما
    اصلا، ارتباطی ندارد

  9. زهره موسوی

    درود
    آرامستان گردی دید دیگه ای بهم داد و باعث شد که وقتی سفری میرم حتمن آرامستان رو هم ببینم.
    الان چیز دیگه ای می خوام بنویسم. از بار نخستی که این عکس رو دیدم هرگز از ذهنم نرفته . خیلی آدمو درگیر می کنه. هیچ وقت هم هیج صحبتی نشد که ازش بشه. داستان من براش دو موضوع بود. یکی اینکه طفلی در بدو تولد از دنیا میره و بدون نام گذاری با نام نوزاد و فامیلی قربانیان خاک سپاری میشه. و دیگری اینکه (البته با خوندن نوشته های بالا) بعد از تغییر دین طرد و از دنیا میره ! و چون دین دیگری رو پذیرفته پس مثل یک نوزاد انگار تازه متولد شده و این نام بر مزارش حک میشه. شاید همه اینها داستان هایی باشه که ذهن هر کسی یه جور بهش می پردازه. هر چیزی که هست در آرامش باشه. نوزاد و بستگان نوزاد…

    شهریار؛ سلام بر شما، کامل و دقیق ذهن من و واقعیت را شرح دادید، دقیقا

  10. یوسف اله وردی

    با سپاس میخواستم بدونم اگر کسی بخواد بعد از مرگ به جای دفن ، جسدش سوزانده بشه و خاکستر ش رو به بازماندگان تحویل بدهند امکانش وجود دارد.

    شهریار: سلام بر شما، در ایران فعلا فقط پیروان آیین سیک، امکان سوزاندن اجسادشان مهیا می باشد.

با ما همسفر باشید

XHTML: امکان استفاده از این کدها وجود دارد: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>