تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

سفر به روستای تاکر

نمی شود گفت هیچ کدام شما ، شمال نرفته اید !!! معمولا از چهار مسیر به شمال می روید؛ جاده فیروزکوه ، جاده هراز ، جاده چالوس و درنهایت رشت. حالا اگر بخواهید مسیرتان را دور کنید جاده ای فی مابین جاده هراز و چالوس قرار دارد به نام جاده بلده !! این مسیر محل عبور کاروانیان قدیم بوده و حتی ناصرالدین شاه نیز از این مسیر به شمال رفته !! در مسیر این جاده روستایی وجود دارد به نام روستای تاکر ، با یک تکیه معروف از دوران قاجار … به نام تکیه تاکر اما تکیه در اولویت دوم قرار دارد و اولویت اول روستا … اگر علاقمند هستید بدانید اولویت اول چیست ادامه مطلب را بخوانید.
دو سال قبل قرار بر این شد که من و خانومی و دختر خانومی از طریق جاده بلده ، به ‌شمال برویم و در مسیر هم سری به تکیه روستای تاکر بزنیم اما وقتی درباره روستای تاکر کمی تحقیق کردم تکیه تاکر در اولویت دوم قرار گرفت . خوب حالا چرا ؟؟ باید کمی همسفر باشیم!! وقتی از سمت جاده هراز ، تهران را به مقصد مازندران طی می کنیم ، 48 کیلومتر مانده به شهر آمل به راهی فرعی بر می خوریم که براساس نقشه های جغرافیایی به «هر دو رود» معروف است و در زبان محلی «دوآب» گفته می شود . دلیل این نامگذاری این است که رود هراز در این محل با رودی به نام رود نور تلاقی پیدا میکند (سرچشمه رود نور از سمت شهر بلده می باشد) و در این نقطه این ۲ رود یکی می شود. البته بهترین نشانی رستوران راهی نیما یوشیج در جاده هراز است که شما را به سمت روستای تاکر و بلده و … رهنمود می کند. نکته دیگر اینکه اگر دوستان بخواهند از جاده چالوس هم می توانند به روستای تاکر برسند ، بعد از تونل کندوان از پل زنگوله به جاده بلده بروند. من از جاده هراز مسیر رو انتخاب کردم ، جاده ای آسفالته و پر پیچ و خم که تنها راننده جاده معمولا خودت هستی ، البته چند کیلومتر اول آن به دلیل کارگاه استخراج سنگ ، کامیون گذره و خاک آلود ! بعد از حدود 31 کیلومتر که در این جاده در حاشیه رودخانه نور حرکت می کنید به روستای تاکر می رسید. روستای تاکر طبق سرشماری عمومی و نفوس مسکن سال 1385 دارای 49 خانوار بوده و به عنوان روستای از دهستان تتارستاق و از بخش بلده ثبت شده است. کل جمعیت روستای تاکر 150 نفر است که 63 نفر آن مرد و 87 نفر آن زن هستند. البته در زمان عروسی و ایام های خاص مثل محرم و عید به 1200 نفر می رسد. البته از اون 150 نفر ساکن 58 نفر بی سواد هستند .روستای تاکر 1758 متر بالاتر از آبهای سطحی است و در دامنه کوه اورنگ واقع شده و جالب این که قالب افراد دارای فامیلی اورنگ ، اورنگی ، اورنگیان و … می باشند. روستای تاکر در بالادست جاده (شمال جاده) قرار گرفته
نکته اول: فقط یک پمپ بنزین در مسیر وجود داره اون هم در شهر بلده

نقشه دسترسی به روستای تاکر از هراز و چالوس
نقشه دسترسی به روستای تاکر از هراز و چالوس

حالا می رسیم به این نکته اساسی که چرا موضوع روستای تاکر مهمتر از تکیه تاکر ثبت شده در لیست آثار باستانی سازمان میراثه ….
اصل قضیه از آنجا شروع می شود که فردی به نام میرزا بزرگ عباس تاکری نوری ملقب به میرعماد ثانی در این ده متولد می شود و با توجه به خط زیبایش به دربار فتحعلی شاه راه پیدا می کند. فتحعلی شاه به دلیل مهارت فراوان میرزا عباس به ایشان لقب «بزرگ»‌ می دهد و کل اهالی روستای تاکر را از مالیات دیوانی معاف می کند. میرزا بزرگ نوری فرزند میرزا قلی بیگ با ثروت فراوانی که نصیبش شد بود شروع به ساخت خانه ای مجلل در باغ پدری در روستای تاکر با اجرت عمله از قرار روزی 5 شاهی می کند و خانه با مبلغ 6 هزار تومان به پایان می رسد. البته مسجد و حمام و تکیه نیز در روستای تاکر احداث می کند. میرزا بزرگ شش زن داشته و … فرزند . از همسر اولش به نام «خانم جانی»‌ 3 فرزند داشته به نامهای سارا و میرزا حسن ؛‌ منشی سفارت روس و میرزا حسینعلی نوری ملقب به «بهاء الله» متولد دوم محرم 1233 ه ق ، 1195 خورشیدی و  یا 12 نوامبر 1817 م
نکته دوم:‌ بعضی ها تولد میرزا را اول شوال و برخی اول شعبان همان سال یعنی 1233 می دانند ،‌ که طبق اسناد دین بهائی اشتباه است.

سر در خانه میرزا بزرگ نوری در روستای تاکر
سر در خانه میرزا بزرگ نوری در روستای تاکر

فکر کنم موضوع اهمیت روستای تاکر کمی مشخص شد!!! اما حالا باید کمی به گذشته برگردیم … «علی محمد شیرازی» در سال 1260 ه ق ادعا کرد نائب خاص امام زمان (عج) است و بعد از مدتی قائمیت و بعد شارعیت آخر الامر الوهیت شد به علت تحریکات و اغتشاشات فراوان در ایران عاقبت به دستور امیرکبیر در تبریز تیرباران شد
نکته سوم:‌ مطابق اسناد پیروان باب ، ایشان قائمیت  خود را اعلام نمودند ولیکن تنها بین پیروان برگزیده که به حروف «حی» موسوم شده بودند و به تدریج به صورت  عمومی اعلان شد و قائمیت ایشان با شارعیتشان منافات ندارد ،‌زیرا بر اساس روایان دین اسلام قائم با امر و کتاب جدید  ظاهر می شود و دعوی الوهیت نیز شبه بیش نیست.

میرزا حسینعلی نوری
میرزا حسینعلی نوری

میرزا حسینعلی فرزند میرزا بزرگ خوشنویس برحسب‌ آن‌ كه‌ شوهر خواهرش‌ ميرزا مجيد آهی، منشي‌ كنسول‌ روس‌ بود در حكومت‌ قاجار به‌ خدمت‌ ديوان‌ در آمد و در سن 27 سالگی بابیت را پذیرفت و در سال 1264 پس از گرفتن لقب «بهاء‌ الله»‌ در کاروانسرای بدشت شاهرود راهی روستای تاکر شدند و در سال 1268بعد از کشته شدن «علی محمد شیرازی» عده ای را دور خود جمع کرد و به فکر انتقام افتاد بدین گونه که ناصرالدین شاه را ترور کنند ولی به مقصود نرسید و دستگیر شد و پس از گذراندن یک سال با کمک سفیر روس تحت عنوان اینکه بهاالله امانت دولت روس است آزاد و به همراه فرزندانش عباس و بهیه به بغداد رفت «حسینعلی بها» در اول اردیبهشت ماه سال 1280 ه ق در سن 47 سالگی رسما ادعای رهبریت کرد که این روز در میان بهاییان به عید رضوان معروف است و خلاصه ملک و باغ پدری ایشان در تاکر به «بیت اله» معروف شد و شد محل زیارت بهائیان

خانه میرزابزرگ نوری (بیت اله) قبل از تخریب
خانه میرزابزرگ نوری (بیت اله) قبل از تخریب

نکته چهارم :‌ بر اساس اسناد دین بهائی ؛‌ حسینعلی میرزا هیچگاه خدمت دیوانی و کار برای دولت را قبول نکردند و در قضیه سوء‌قصد به شاه هیچ دخالتی نداشتند و در هنگام سوء‌قصد مهمان خواهرش بوده و برای اینکه بی گناهی خود را اثبات کند خود را تسلیم ماموران کرده ،‌که پس از 4 ماه حبس (با وجود اثبات بی گناهی)‌ به عراق تبعید می شود. و سفارت روسیه در آزاد شدن بهالله هیچ نقشی نداشته و تنها خواستار محاکمه عادلانه حسینعلی میرزا شده بود.

تصویر هوایی روستای تاکر
تصویر هوایی روستای تاکر

بعد از انقلاب سال 57 باغ تخریب و میان افراد محلی که هیچ کدام مدعی بهائیت نبودند ،‌ تقسیم شد. البته آیت الله علامه نوری در پایگاه شخصی خودش اعلام کرده که درمانگاه فعلی روستا همان «بیت اله» است. که به نظر من بعید است چون قدمت ملک بیشتر از 35 یا 40 سال نبود . البته پس از کمی تحقیق متوجه شدم که خانه در پایین دست جاده قرار داشته و هنوز دیوار اصلی آن پابرجاست.

دیوار باقی مانده از خانه میرزا بزرگ نوری در سال 89
دیوار باقی مانده از خانه میرزا بزرگ نوری در سال 89

البته اهالی روستا برای جلوگیری از انگهای دیگر ، نسبت به ساخت مسجدی در جنوب تکیه تاکر به نام مسجد صاحب الزمان اقدام کرده اند.

مسجد صاحب الزمان روستای تاکر
مسجد صاحب الزمان روستای تاکر

نکته پنجم:‌ از یکی از دوستان شنیدم که رویا نونهالی اهل روستای تاکر است.
نکته ششم:‌ سعی می کنم به زودی اطلاعات کاملی از خانه میرزا بزرگ نوری که در پامنار تهران است تهیه و تقدیم کنم.
نکته آخر : این مطلب را با کمال افتخار تقدیم می کنم به سرکار خانم ژاله ابراهیمی که سعادت دیدار ایشان چند روز قبل نصیب بنده شد و ایشان در همان سال که بنده از سمت هراز به بلده می رفتم ، ایشان از جاده چالوس به بلده آمده بود و به قول خودشان طی العرض نه ببخشید طی البرز کرده بودند.
نکته مهم :‌ من فقط و فقط اینجا اطلاع رسانی کردم و اصلا اعتقادی به بهائیت ندارم .
منابع :‌
کتاب بهائی گری ، بابی گری و قادیانی گری ، آیت الله العظمی علامه نوری
اعتضاد السلطنه، فتنه باب، ص 200، دکتر عبدالحسین نوائی
کتاب پیام پدر، فضل‏الله مهتدی، صبحی (کاتب عبدالبهاء) مؤسسه امیرکبیر
روزنامه همشهری سه شنبه ۲۳ تير ۱۳۸۳ – سال دوازدهم – شماره  3436
وبلاگ روستای تاکر

اینجا را با دوستان خود به اشتراک بزارید

همسفران

  1. سلام
    در مورد بابيت و بهايي گري كه مطالعه مي كرديد به نام “بشرويه” بر نخورديد؟

    شهریار: محمد حسن بشرویه خراسانی از اولین کسانی بوده که بابیت را پذیرفته

  2. سلام شهریار عزیز
    آقا من خاطره خوشی از این جاده یوش – بلده ندارم. یه بار اونجا بعد از یک برنامه سنگین کوهنوردی (آزادکوه) چند ساعت منتظر مینی بوس موندیم که قرار بود بیاد دنبالمون. کلی هم توو جاده آسفالت پیاده روی کردیم 🙂 اما جاده قشنگیه. بد نیست آدم هر از گاهی مسیرش رو از این جاده انتخاب کنه.
    ممنون از گزارش خوب و اطلاعات جالبت شهریار جان. برقرار باشی

    شهریار: در فصول سرد جاده برف گیره و امکان تردد کم و در فصول پاییز و بهار هم همیشه جاده پر از سنگهای ریز و درشته

  3. سلام
    واقعا خسته نباشید.خیلی عالی بود.من سایت این روستا رو دیدم تصاویری که در سایت بود خیلی زیبا و جذاب بود.از گزارشتون که مثل همیشه کامل بود ممنونم.

    شهریار: درود و سپاس

  4. درود جناب شهریار
    خیلی برام جالب بود ،‌ میرزا حسینعلی نوری اهل تاکر بوده ، من هم دو سال قبل برای یکی از تکالیف درسی مجبور شدم به کتاب هایی درباره اعتقادات و تاریخچه بهائیت سرکی بکشم ، به هر حال سپاس از زحمتی که کشیدید.

    شهریار:‌ پدرشان اهل تاکر بوده نه خودشان

  5. آقا شما خیلی خوش میگذرونیداا ما داریم امتحان میدیم. حسودیم شد.

    شهریار:‌به خدا من هم دارم امتحان می دم اما بدون خواندن ، به امید موفقیت همه در امتحانات

  6. درود بر شهریار عزیز ؛ عکس یا عکسهای دیگری از بیرون یا درون این «بیت اله» دارید؟ آن طور که به نظر می رسد اثر و نشانه ای از آن منزل میرزا بزرگ نوری دیگر نمی توان یافت!آیا روستای تاکر اکنون هم مورد توجه بهائیان هست؟

    شهریار: الف) مطمئن هستم هیچ تصویری از داخل خانه وجود ندارد. ب) همان طور که در گزارش قید کردم ، دیوار شرقی بنا کماکان پابرجاست ج) بله

  7. عالی بووووووووووووود……دم شما گرم
    من این مسیر رو بارها رفتم ولی تا الان به هیچ وجه به این موردی که اولویت اول بود توجه نکرده بودم……حالا حرف های بیشتری برای گفتن دارم.
    سپاس از اطلاعات فراوانی که لطف کردی

    شهریار : شما استاد ما هستید اشکان خان

  8. درود و سپاس از پژوهش گرانقدرتان. نوروز 88 در سر راه يوش روستاي تاكر به عنوان يك روستاي زيبا توجّه ما را جلب كرد و پياده شديم و عكسي از آن گرفتيم. ولي نمي دانستم اينقدر سوابق مذهبي- تاريخي برجسته اي دارد. با ارادت

    شهریار: از این دست روستا ها در ایران زمین فراوان است ، به امید همسفر شدن با سرکار عالی و دیدن نادیده های خراسان

  9. درود بر شما
    اتفاقا” همين جمعه گذشته از كنار روستاي تاكر گذشتيم . ولي چون در حال اجراي برنامه ديگري بودم وقت ديدار از اين روستا پيش نيامد .
    سپاس از شما كه اين انگيزه را ايجاد كرديد تا دفعه ديگر كه در آن منطقه بودم حتما” به ديدن اين روستا بروم .

    شهریار : ما را هم با خود همسفر کنید و اگر نمی کنید جایمان را خالی کنید

  10. سعید زهری

    شهریار جان عالی بود…مرسی از اطلاع رسانی

    شهریار : به امید همسفر شدن با شما

  11. حسن خاکپور

    من ساکن تاکر هستم از شما دعوت می کنم برای گردش به روستای ما بیاید. من از شما استقبال می کنم.

    شهریار: سپاس فراوان از دعوت شما ، به امید دیدار

  12. خانم صالح پور

    سلام مطالب ش جالب بود خودم بچه اين منطقه زياد اطلاع نداشتم جالب بود برام.متشكرم كاشكي فعايت تون بيشتربشه تا منطقه شناخته بشه وافعا محروم.اخر دنياست

    شهریار: سلام بر شما ، اینجا آخر دنیا نیست ، قسمتی زیبا از دنیا است ، اگر شما هم کمک کنید از آنجا بیشتر خواهم نوشت. سپاس از اظهار لطف صمیمانه شما

  13. مرسی.بعد از کلی وبگردی کمی اطلاعات راجع بع تاکر پیدا کردم.

    شهریار: سلام و سپاس از اظهار لطف شما

  14. عباس تاکری

    روستای ما روستای بسیار زیباییه. برای تفریح و سکونت به روستای ما سر بزنید.

    شهریار: امیدورام دوباره سعادت سفر به روستای تاکر مهیا شود. سپاس از دعوتتان

  15. سلام به همه تاکری ها در هر کجای ایران و جهان..مر30 و دمتون گرم0

    شهریار: سلام بر شما و همه تاکری ها

  16. علیرضا مقدم نیا

    و اما مثل کسی که به جای شمردن سکه ها کنگره های ان را میشمارد با پوزش چیزی به چهارمسیر یاد شده ابتدای پژوهشت اضافه میکنم۰ در زمان تابستان بخصوص اخر هفته که با دوچرخه هم نمیتوان در جاده های شمال تردد کرد چه رسد خودرو مسیر چهارمی را یاد اور میشوم از تهران میتوان رفت دیزین و از انجا به گاجره و بعد کندوان و به سمت بلده و در اخر رویان نزدیک شهر نور ۰این مسیر کاملا خلوت ” دوست داشتی و بسیاری جاذبه ها که خودت یکی را در بالا ذکر کردی تا گردشگری ادبی و اب پری غیره ۰توجه داشته باشید سالم بودن خودرو و تابستان دو شرط لا ینفک مسیر یاد شده میباشد

    شهریار: سفری زمستانی در این مسیر مخصوصا گذر از گردنه سیاه سنگ ، تجربه ای بس گران است ، که به لذت رفتنش می ارزد ، البته کمی ماجراجویانه است

    1. جهانگير

      با سلام من مشتري هميشگي اين جاده هستم و در سال بيش از بيست مرتبه از “هراز به بلده و نور “و يا از “پل زنگوله به بلده و نور”تردد مي نمايم. از اول اذر تا پايان فروردين جاده بلده به نور بسته است و به هيچ وجه نميتوان از گردنه سياه سنگ رد شد.تجربه رفتن تا وسط راه با پاترول را دارم و معمولا” كلانتري بلده جاده را با ريختن نخاله ميبندد.
      پس از اين جاده در زمستان استفاده نكنيد.

      شهریار: سلام و سپاس تذکر شما

  17. سلام..من از طرف مادری مال روستای تاکر هستم و فردا دارم میرم اونجا جاتون خالی..مرسی از اطلاعاتت

    شهریار: سلام و سپاس از نگاه شما، سفرهایتان خوش

    1. امین علمشاهی

      سلام
      من سرپرست یه گروه کوهنوردی هستم که قراره 30 مهر به این روستا سفر کنیم. میخواستم ببینم میشه لطف کنید یه شماره تلفن از اهالی روستا به من بدید؟

      شهریار: سلام بر شما، اطلاعات لازم به ایمیل درج شده ارسال شد.

  18. امین علمشاهی

    سلام
    میخواستم ببینم شماره از اهالی محل دارید که به ما بدید؟

    شهریار: به ایمیل شما ارسال شد

    1. امین علمشاهی

      خیلی عذر میخوام بازم مزاحم شدم ولی انگار من ایمیلی دریافت نکردم! امکانش هست لطف کنید و دوباره بفرستید؟

      شهریار: مجددا ایمیل شد

  19. آذر اورنگيان

    بر حسب اتفاق مطلب سايت شما را خواندم برايم خيلي جالب بود هيچوقت اينطور خلاصه اطلاعات كاملي از اين موضوع نگرفته بودم . من از كودكي به اين روستا مي رفتم و ساختمان بيت را از بيرون ديده بودم ولي نمي دانم داخل آن چگونه بوده. اهالي اطلاعات دقيقي از گذشته آن ندارند انگار همه چي در ذهن آنها مغشوش يا پاك شده است. اين روستا علاوه بر اين تاريخ منطقه اي بكر از البرز مركزي است و كوهستان آرام و زيباي آن محيط زيست حيوانات نادري است كه اميدوارم با محافظت بيشتر نسل آنها حفظ گردد. رودخانه هراز نيز بسيار زيبا و با وجود ماهي قزل آلا يكي از رودهاي پاك اين سرزمين است.
    آيينها و مراسم عروسي ، سوگواري و عزاداريهاي ايام محرم نيز در اينجا بسيار زيبا است. در سال 93 پيكر هنرمند جوان ماه گل مهر (خواهر زاده رويا نونهالي( نيز در آرامگاه اين روستا به خاك سپرده شد. پدر و مادر رويا نونهالي زاده اين روستا هستند ولي خودشان متولد تهران هستند. البته خانواده ايشان تلاش زيادي براي حفظ مستندات مربوط به تاريخچه اين روستا و نمايش تعزيه و تكيه تاكر نموده اند.

    شهریار: سلام و سپاس از پیام پر مهر شما، امیدورام این روستا به همراه مردمان خونگرمش به عنوان یکی از روستاهای هدف ، گردشگری قرار گیرد، مخصوصا با توجه آیین ها و مراسمهای خاصی که شما فرموده اید، مثل مراسم تعزیه

  20. سلام من از طرف مادری اهل روستای تاکر هستم میخواستم بگم تاکر جاهای دیگه ای هم داره بهتره به داخل محل هم تشیف بیارید خیلی ممنون از شما

    شهریار: سلام بر شما، منتظر اطلاعات ارزشمند شما هستم

  21. با سلام
    مطلب جالبی بود. اما جمله آخر متن به مطلب تحقیقی آسیب میزند. مطلب تحقیقی باید مستند و عاری از قضاوت و حب و بغض باشد. به نظر من اگر مینوشتید که بنده با اعتقادات بهایی موافق نیستم کافی بود و نیازی به همراه کردنِ آنان و اعتقاداتشان با کلماتی همانند گمراه، گمراه کننده، ضاله و منحرف نبود. اگر نگران بودید که شما را بهایی بنامند بهتر بود سراغ اینچنین مطلبی که تا این حد باعث اذیت فکرتان شده که حاضر شدید به خاطرش به هموطنان بهاییتان توهین کنید نروید. ضمن اینکه منابعی که آدرس داده اید و خود نیز مطالعه کرده اید منابعی هستند که مخالفین آیین بهایی بر ضد بهاییان و اعتقادات و تعالیمشان نوشته اند و بدون معرفی هم به راحتی قابل دسترس هستند. در حالیکه انصاف حکم میکند منابعی از خود کتابهای بهاءالله و سایت‌های بهایی نیز معرفی میکردید تا مردمان بتوانند با چشم و گوش خود ببینند و بشنوند و آگاه شوند که آیا اینان گروهی منحرف و گمراه هستند یا خیر، نه از طریق قضاوت دیگران. آیا کسی برای تحقیق در مورد اسلام باید به سراغ ردیه هایی که غیرمسلمانان بر علیه اسلام نوشته اند برود یا اینکه از علمای اسلام و معتقدین اسلام که به دین خود آگاهند برود؟ به همین صورت پیشنهاد میکنم از خود بهاییان در مورد دین و اعتقادشان بپرسید نه از کسانی که جز با هدف رد مطلبی ننوشته اند و نگفته اند. امیدوارم برای آنکه جانب انصاف را رعایت کرده باشید این مطلب را درج کنید. با تشکر

    شهریار: سلام بر شما

    1. انسان

      سلام به همه دوستان
      خواستم بگم من هم با پاسخ اقا یا خانم راد موافقم.چرا که برای هم موردی شرط صداقت و انصاف شرط اول هست نه شرط تهمت و افترا. اولیندرسی ک من از استاد درس روش تحقیق در دانشگاه آموختم.
      ما بسیاری هموطن بهایی داریم ک تا اونجایی ک من میدونم بشدت تحط ظلم هستن. بدون اینکه حتی برای یک بار امکان و اجازه سخن گفتن به آن ها داده شده باشه.
      و این قطعا شرط انصاف و صداقت نیست.همانطور ک در قران به دوشرط بسیار سفارش شده.
      با تشکر

      1. محمدرضا

        دوستان مستحضر باشید بهائیت دین نیست یک تشکیلات سیاسی و یک فرقه ساخته دست استعمار است

        شهریار: سلام

        1. کیومرث

          آقای محمّد رضا
          اینکه نوشتید بهائیّت دین نیست و یک تشکیلات سیاسی و فرقۀ دست استعمار است را آیا بهائیان میگویند؟ یا اینکه مخالفین دیانت بهائی اظهار میدارند؟
          نگاهی هم به کتابهای بهائی بکنید و ببینید سخنانی که شما در بارۀ آنها نوشتید از اختراعات مخالفین بهائیّت است. هیچگونه مدرکی هم در تأیید سخنان این مخالفین وجود ندارد.
          دین بهائی از جمله اعتقاد به:
          – یکتایی خداوند،
          – یکتایی همۀ پیامبران،
          – و یکتایی همۀ انسانهای روی زمین دارد.

        2. سهیل اسحاقیان

          بهائیها میگن امام زمان اومده و رفته و مسلمانها میگن امام زمان غائب شده دوباره میاد به خیلی چیزها پایبند هستند که مسلمانها پایبند نیستند

  22. پس چرا درباره نیمایوشیج چیزیی ننوشتید

    شهریار؛ خود شما نوشته اید؛ نیما یوشیج، یوش چه ارتباطی به تاکر دارد که من بنویسم، درباره روستای تاکر نوشته ام

    1. سلام. من قصد سفر به اين روستا را داشتم. خواستم خواهش كنم اگر امكانش هست، شماره تلفنى از اهالى روستا بدهيد.
      ضمنا من شنيده بودم، مدرسه اى در اين روستا بوده كه تقريبا هم زمان با ساخت دارالفنون ساخته شده بوده و در تاريخ مازندران هم ثبت شده. شما اطلاعاتى درباره اين مدرسه و اينكه هنوز هم اثري از آن باقى هست يا خير، اطلاعى داريد؟
      با تشكر از مطالبى ارزشمندى كه در سايت قرار داديد????

  23. باسلام
    ممنون از دوست خوب بابت اطلاعات تکمیلی در مورد روستای تاکر .روستای تاکر دارای جاذبه های گردشگری فرهنگی خوبی هست و باغات پرحاصل و همواره در فصول سال دارای منظره چشم نوازی هست با تلاش و خرد جمعی اهالی میتوان از منطقه بکر و هوای عالی انجا صیانت کرد و از نظر اقتصادی مستعد اشتغال دامپروری کشاورزی شیلات برای مردمان برومند باصفای این دیار بود.
    شهریار: سپاس از شما

  24. مسجد در زمین قصب شده؟؟؟خیلی جای تفکر داره

    شهریار: سلام بر شما

  25. سهیل اسحاقیان

    سلام ممنون از اطلاعات زیبا و قشنگ شما با آرزوی موفقیت و سلامتی

    شهریار: سلام و سپاس از شما

  26. سهیل اسحاقیان

    سلام ممنون سفر جالب خوبی بود من برنامه میچین هفته دیگه برم دوست دارم اطلاعاتم در مورد بهائیت بیشتر بشه چون پدر بزرگم بهائی بوده و تا اینجا که من اطلاع پیدا کردم جالب بدونید دو تا زن گرفتن رو حرام میدونند دود یعنی سیگار و قلیان و تنباکو از این قبیل و مشروب را هم حرام میدانند و خیلی چیز های دیگر که دوست دارم بیشتر بدونم و مثل خیلی ها فقط تقلید نکنم

    1. ماشاالله که جناب اسحاقیان شما خانواده بزرگی هستین و مطمئنم در این زمینه نیاز به تحقیق در محیط مجازی ندارید

    2. اورنگیان

      با سلام ممنون از اطلاعات و معرفی روستا
      جهت اصلاح عرض کنم درمانگاه یاد شده بیت و خانه معرفی شده نمی باشد و ابتدای دهه پنجاه ساخته شد و امکانات بسیار خوبی در آن قرار داشت که بعد از انقلاب به بیمارستان بلده منتقل شد یک دکتر بهایی نیز با توجه به محدودیت های آن زمان حضور داشت که مردم محلی به دلایل مذهبی به آن عموما مراجعه نمی کردند. فقط یک خانواده بهایی در روستا ساکن بود و در بیت نیز یک سریدار با همسرش بود که از مهمانان در ایام خاص پذیرایی می کرد که بعد از انقلاب به یکی از اهالی واگذار شد که تنها ساختمان باقی مانده از باغ قدیمی است خانه کلا تخریب و در قطعات متفاوت به افراد کم بضاعت واگذار شد ولی هنوز برخی بهائیان به عنوان یک مکان زیارتی مراجعه می کنند به علت ارتباط با دربار مدرسه ای داشت که بعضا ان را با تاسیس دارادفنون یکی می دانستند که متاسفانه تخریب شد و معلمی که حقوق بگیر دولتی بوده است و به نسبت روستاهای اطراف حداقل تا ۶ ابتدایی سواد داشتند.

  27. سامان

    سلام و ممنون که در نوشتن مطالب رعایت انصاف و احترام رو کردید.از شما خواهش میکنم به احترام هموطنان بهائی خودتون عکس حضرت بهاءالله رو از این مطلب حذف کنید.چون آموزه‌های بهائی اجازه انتشار عکس ایشون رو نمیدن.اگر اینکار رو انجام بدید لطف بزرگی میکنید.متشکرم

    شهریار: سلام و سپاس از مهربانی شما، اما مقاله ، گزارش معرفی است و نیازمند آن است که روشنگر باشد

با ما همسفر باشید

XHTML: امکان استفاده از این کدها وجود دارد: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>