وقتی درهای عمارتهای قاجاری غیب می شود
در روزهای گذشته درِ چوبی مسجد حاج قنبر علی خان کرد مافی، غیب و به جای آن یک در آهنی گذاشته شده و جلوی سردر سنگی خانه تاریخی حاج حسین ملک در بازار بینالحرمین تهران با کرکره آهنی پوشانده و از نطرها غیب شده است !!!
در اواخر دهه 90 بعد از سرقتهای سریالی و دنبالهدار مجسمهها و تندیسهای شهر تهران، سارقین به سراغ تزئینات تاریخی این شهر آمدند، سرقتهایی که شامل کاشیهای ارزشمند عمارتهای قاجاری، تزئینات دروازههای تاریخی و … بود.
در همان زمان کاشیهای قاجاری، مسجد و حوزه علمیه حاج قنبر علی خان کرد مافی مفقود شد و هیچگاه خبری از علت مفقودی و یا سارقین احتمالی منتشر نشد. این مسجد تاریخی که مناره و بادگیر منحصر به فرد آن در تهران یگانه است، لوکیشن فیلم به یادماندنی رضا مارمولک نیز بوده است.
شوربختانه در تعطیلات مذهبی چند روز گذشته ، در چوبی باقیمانده از دوران قاجار مسجد قنبرعلی خان ، غیب و به جای آن یک در آهنی نصب شده است ! موضوع مهم این است که آیا این کار با مجوز یا بدون مجوز میراث انجام شده است و تغییرِ در یک مسجد قاجاری که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است ، براساس کدام دستور العملها انجام شده است؟
و متاسفانه در همین روزها سردر حجاری شده خانه تاریخی و قاجاری حاج حسین ملک در بازار بینالحرمین تهران با یک کرکره آهنی از نظرها پنهان و غیب شده است!
آیا کشیدن کرکره آهنی بر روی سردرهای تاریخی به عنوان لایه حفاظتی ، از دستور العملهای جدید وزارت میراث است؟ آیا در آینده منتظر بود به بهانه حفاظت از درهای چوبی عمارتها، درها از جا کنده شود به جای آن در فلزی و آهنی نصب شود؟ آیا وزارت میراث نظارتی بر آثار ثبتی و ارزشمند دارد؟
آیا مالک و مالکان آثار ثبت شده در فهرست ملی و ارزشمند ایران می توانند ، بدون اخذ مجوزهای لازم ، هر اقدامی که به نظر خودشان صحیح است انجام دهند؟ آیا میراث اطلاع دارد که در چوبی تاریخی مسجد قنبرعلی خان ، هم اکنون در چه وضعیتی و کجا نگهداری می شود؟ امیدواریم وزارت میراث ، گردشگری و صنایع دستی (مگص) پاسخی در این خصوص منتشر کند.
برای دیدن لیست خبرهای سفرنویس درخصوص سرقتهای سریالی اینجا را کلیک کنید.
همسفران