خانه باغ تاریخی سردار نصرت که محل فیلم برداری و لوکیشن سریال طنز پاورچین بود، بیم تخریب آن می رود. خانه باغ محمدابراهیم امیرتیمور کلالی در خیابان فرشته تهران است، محمدابراهیم امیرتیمور کلالی رئیس ایل تیموری ، وزیر کار و کشور دولت مصدق و نایب رئیس مجلس شورای ملی بوده، خانه باغ امیرتیمور کلالی یا همان خانه سردار نصرت قبل از لوکیشن بودن سریال پاورچین، محل حضور اولین رئیس جمهور پاکستان در ایران بوده است، خانه امیرتیمور که غلامحسن بنان تا آخر عمر مجبور به استفاده از عینک می شود، خانه تیموری که سفارت خانه بود، خانه باغی که تخریب خواهد شد.

محمدابراهیم امیرتیمور کلالی کیست؟
محمدابراهیم امیرتیمور کلالی در ابتدا رئیس ایل تیموری و سرحدات خراسان (مرز) بود. امیرتیمور کلالی ملقب به سردار نصرت ۸ دوره نماینده مجلس شورای ملی، یک دوره نایب رئیس مجلس، وزیر کار و وزیر کشور دولت مصدق و رئیس شهربانی کل کشور بود. در اینجا در رابطه با محمدابراهیم امیرتیمور کلالی بیشتر بخوانید.

نکته؛ ناهید امیرتیمور کلالی فرزند سردار نصرت، همسر اولین رئیس جمهور پاکستان (اسکندرمیرزا) می شود، اسکندرمیرزایی که پس از فوت در ایران و تهران دفن شده است. به زودی بیشتر درخصوص محل دفن و … خواهیم گفت)
[learn_more caption=”اطلاعات بیشتر درباره خاندان محمدابراهیم امیرتیمور کلالی”]
مصطفیخان حاجبالدوله . پدر همسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی
خانم حاجب قاجار دولو ملقب به نیر عظمی . همسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی
ناهید امیرتیمور کلالی یا ناهید اسکندرمیرزا . دختر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی و همسر اولین رئیس جمهور پاکستان
محمدرضا امیرتیمور کلالی . پسر محمدابراهیم امیرتیمور کلالی
سرلگشر اسکندرمیرزا رئیس جمهور پاکستان . داماد محمدابراهیم امیرتیمور کلالی
[/learn_more]
خانه باغ محمدابراهیم امیرتیمور کلالی (سردار نصرت) و لوکیشن سریال پاورچین کجاست؟
آدرس؛ استان تهران ، شهر تهران (شمیرانات) ، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فیاضی (فرشته سابق) تقاطع ؛ خیابان بوسنی هرزگوبین (امیرتیمور سابق) و کوچه نمازی (مهران سابق) پلاک ۱
محمدابراهیم امیرتیمور کلالی به علت حضور مداوم در تهران تصمیم به خرید یک باغ – عمارت ییلاقی در شمال شهر تهران می گیرد و در خیابان فرشته دو قطعه زمین که هر کدام مساحت حدودی ۶۰۰۰ هزار متر داشتند را خریداری کرد.
قطعه شمالی را به پدر همسر خویش مصطفیخان حاجبالدوله (پدر نیر عظمی) اهدا و قطعه جنوبی را برای خود انتخاب می کند. (شوربختانه قطعه شمالی که به عنوان خانه باغ اربابی معروف بود با داشتن ۳۰۰ اصله درخت در سال ۹۲ تخریب و در آن برج ساخته می شود) داستان اصلی خانه باغ اربابی را در اینجا بخوانید.

عمارت ویلایی محمدابراهیم امیرتیمور کلالی (سردار نصرت) یا همان لوکیشن سریال پاورچین در دوره پهلوی اول در دو طبقه بنا می شود و پیرامون باغ ۱۳۰ اصله درخت چنار کاشته می شود. اما پس از اتفاقات سال ۱۳۵۷ خانه توسط بنیاد مستضعفان و جانبازان مصادره می گردد.


پس از مدت کوتاهی خانه باغ محمدابراهیم امیرتیمور کلالی (سردار نصرت) به سفارت جمهوری سوسیالیست فدراسیون یوگسلاوی واگذار می گردد و پس از فروپاشی کشور یوگسلاوی خانه باغ کلالی در اختیار سفارت کشور بوسنی و هرزگوین گذاشته می شود و به همین دلیل نام خیابان امیرتیمور به خیابان بوسنی و هرزگوین تغییر می کنید.
نکته) در میانه خیابان بوسنی و هرزگوین (امیرتیمور سابق) برجی بلند مرتیه با همین نام احداث شده است.

تا اواخر دهه هشتاد خانه باغ تاریخی سردار نصرت امیر تیمورکلالی در اختیار سفارت بوسنی بود که پس از انتقال سفارت به محله زعفرانیه، این عمارت در اختیار تیم آقای مهران مدیری برای ساخت سریال پاورچین قرار می گیرد و تمامی لوکیشن های این سریال؛ دفتر کار فرهاد برره ای (مهران مدیری)، خانه پدر همسرش، خود روستای برره و … در این خانه فیلم برداری می شود.

نکته) امیدوارم آقای مهران مدیری و عوامل سریال پاورچین در شبکه های اجتماعی خود از تخریب این خانه باغ تاریخی، جلوگیری کنند. بزرگواری چون؛ پیمان قاسمخانی، مهراب قاسمخانی، امیرمهدی ژوله، سحر زکریا، محمدرضا هدایتی، سیامک انصاری، سیدجواد رضویان، شقایق دهقان، سحر ولدبیگی، سعید پیردوست، ساعد هدایتی، ابراهیمآبادی، هایده حائری، کامران فیوضات و … شما هم به این هنرمندان اعلام کنید تا حمایت کنند.
علی ای الحال خانه باغ تاریخی سردار نصرت امیر تیمورکلالی پس از ساخت سریال توسط بنیاد مستضعفان در اختیار چند گروه فیلم برداری دیگر قرار می گیرید تا اینکه بنیاد به فکر تخریب و نوسازی این باغ می افتد.
نکته) براساس تبصره چهارم مصوبه ۱۳۰ جلسه شورای شهر مورخ ۱۵/۱۲/۱۳۹۷ صدور پروانه تخریب و نوسازی برای باغ های تاریخی ممنوع است.

ارتباط عینک زدن استاد غلامحسین بنان و خانه باغ تاریخی سردار نصرت امیر تیمورکلالی؛
در کتاب جویبار نغمه که به بررسی زندگینامه و آثار غلامحسین بنان می پردازد، نویسنده کتاب به نکته ای اشاره می کند که خالی از لطف نیست؛
استاد بنان شبی که تصادف کرده و منجر به جراحت چشمش می شود و مجبور است تا آخر عمر عینک داشته باشد ، مهمان منزل محمدابراهیم امیرتیمور کلالی بوده که پس از پایان مهمانی از خانه امیرتیمور خارج می شود و تصادف می کند. در این حادثه که در سال ۱۳۳۷ اتفاق افتاده بود، استاد بنان چشم راست خود را از دست می دهد و همیشه تا پایان عمر از عینک آفتابی دودی برای پنهان کردن جراحت وارده به چشم، استفاده می کند.

شماره ثبت در فهرست آثار ملی ایران لوکیشن سریال پاورچین (خانه باغ تاریخی سردار نصرت) امیر تیمورکلالی: این اثر تاکنون ثبت ملی نشده است.
به راستی چرا نباید پهنه ای به این ارزشمندی که حداقل ۵۰۰ درخت قدیمی و تنومند در آن بوده ، باید خشکانده و به برج تبدیل شود، کدام نهاد برای جلوگیری از تخریب باغ ها ، پیش قدم می شود؟؟ کدام هنرمند برای جلوگیر یاز تخریب پیش قدم می شود؟ مردم چرا واکنشی نشان نمی دهند؟
ته نویس) این گزارش بدون اجازه و با افتخار تقدیم می شود به دوست عزیزم، عالیجناب امیر تهرانی، سپاس که هستید.
منابع و سرچشمه ها تخریب لوکیشن سریال پاورچین (خانه باغ تاریخی سردار نصرت) امیرتیمور کلالی؛
مقاله حاجب الدوله از دانشنامه جهان اسلام .
سایت زنان عصر قاجار و مصطفیخان حاجبالدوله.
آنچه به خاطر «رئيس ايل تيموري» آمد… نيما احمدپور
خاطرات امیر تیمور کلالی، رئیس ایل، وکیل مجلس، وزیر کابینه مصدق، ویراستار حبیب لاجوردی (هاروارد: دانشگاه هاروارد، مرکز مطالعات خاورمیانه)
کتاب خاطرات امیرتیمور کلالی از مجموعه تاریخ به روایت تاریخ سازان، جلد ۶ اثر حبیب لاجوردی انتشارات صفحه سفید
مقاله محمدابراهیم امیرتیمور (کلالی) موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
کتاب ناگفتههایی از دولت دکتر مصدق، دستنوشتههای محمدابراهیم امیرتیمور (کلالی)، گردآورنده: مرتضی رسولیپور، ناشر: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
کتاب جویبار نغمه، مجموعه آثار استاد غلامحسین بنان