دوشنبه 25 خرداد 1405 - 1:58 بعد از ظهر

کاباره باکارا ، اکبرجوجه شد

کاباره باکارا ، رستوران اکبرجوجه شد! مثل تمامِ حمام‌های تاریخی، که قلیان‌کش خانه شدند! یا مثل عمارتهای تاریخی که به عنوان چای‌خانه از آنها استفاده می شود … کاباره باکارایی که در سال 57 سوخت …

کاباره باکارا ، اکبرجوجه شد
کاباره باکارا ، اکبرجوجه شد

کاباره باکارا در زیرزمین سینما آفریقا (آتلانتیک سابق) راه‌اندازی شده بود. سینما آتلانتیک (آفریقای فعلی) با فیلم؛ این سینه راما است روز چهارشنبه 14 بهمن سال 1343 برای عموم گشایش یافت. شب قبل از آن، یعنی سه شنبه 13 بهمن سینما آتلانتیک (آفریقای فعلی) با حضور محمدرضا پهلوی و بانو فرح رسما افتتاح شده بود.

افتتاح سینما آتلانتیک با تکنولوژی سینه راما توسط محمدرضا پهلوی
افتتاح سینما آتلانتیک با تکنولوژی سینه راما توسط محمدرضا پهلوی

در کاباره باکارا خیلی از بزرگان آواز و هنر ایران در آن برنامه داشتند مانند؛ گوگوش، هایده ، شماعی زاده ، فریدون فرخزاد، عارف ، جمیله ، گیتی ، ضیاء ، دینامیک ، مهستی ، ستار ، پونه ، مازیار ، حمیرا ، کورش یغمایی، سُلی، هوشمند عقیلی ، کوروس سرهنگ زاده و البته بسیاری از هنرمندان و خوانندگان و گروه های رقص مشهور جهان  … درب کافه باکارا در همان خیابان ولیعصر و دست چپ ورودی سینما بود. و البته یک درب ویژه برای مهمانهای خاص و ویژه، در کوچه جنوبی سینما تعبیه شده بود.

کاباره باکارا و سینما آتلانتیک در آتش 57 سوخت
کاباره باکارا و سینما آتلانتیک در آتش 57 سوخت

سینما آتلانتیک (آفریقای فعلی) سینمایی بود که در برخی اوقات فیلمهای برای جوانان بالای 18 سال پخش می کرد و از طرف دیگری کاباره باکارا نیز در قسمت زیرین این سینما قرار داشت. همه اینها بهانه ای شد تا سینما آتلانتیک (آفریقای فعلی) چهارمین سینمایی باشد که در سال 1357 توسط نیروهای انقلابی به آتش کشیده شد.سینما استیل، سینما کسری و سینما شهاب سینماهایی بودند که قبل از سینما آتلانتیک آتش زده شده بودند. این سینما در صبح روز 14 مرداد سال 1357 به همراه کاباره باراکا در آتش انقلاب سوخت. برای دیدن فیلم آتش سوزی سینما آتلانتیک اینجا را کلیک کنید.فیلم آتش سوزی سینما آتلانتیک در مرداد 1357
سینما آتلانتیک در اواخر سال 1358 مرمت شد و با نام سینما آفریقا کار خود را آغاز کرد، مالک سینما آتلانتیک شخصی بود به نام لطف الله لاعه که از سرانجام او خبری نداریم اما سینما و کاباره در احکام صادره از محاکم انقلاب اسلامی مصادره و به بنیاد مستضعفان واگذار شد. در سوم تیر ماه سال 1371 براساس نامه بیت رهبری به شماره 4303 مقرر شد؛ تمامی سینماهای تحت پوشش بنیاد به حوزه هنری منتقل شود. پس از سه دهه! سینما و کاباره باکارا که انگار در اختیار کمیته امداد قرار گرفته بود در روز دوشنبه 3 آذر 1399 تحویل موسسه بهمن سبز شد! کاباره باکارا در این سالها تنها به‌عنوان ، انبار تجهیزات سینمایی بهره برداری می شد. و درب ورودی آن در خیابان ولیعصر، مدتی باجه بانک انصار شد.
در سال 1399 خبری مبنی بر تخریب سینما و کاباره باکارا منتشر شد، اما مدیران موسسه بهمن سبز اعلام کردند؛ قرار است سینما و کاباره باکارا ، بدون تخریب ، به پردیس مجهزی با بیش از 10 سالن نمایش شامل کافه سینمای روباز، سالن ویژه کودک، سالن سینمای 3D، سالن VIP و استودیوهای تخصصی با برخورداری از استانداردهای روز دنیا تبدیل و وارد چرخه اکران شود.

اکبرجوجه شعبه تهران ، در خیابان ولیعصر (کاباره باکاری سابق)
اکبرجوجه شعبه تهران ، در خیابان ولیعصر (کاباره باکاری سابق)

اما در اولین اقدام بعد از سال 1399 ، تبدیل کاباره باکارا به رستوران اکبر جوجه بود، دقیق اطلاع ندارم که آیا وزارت ارشاد باید اجازه تبدیل یک مکان با کاربری فرهنگی را به رستوران بدهد یا این تغییر کاربری با مجوز شهرداری تهران انجام شده است اما در هر صورت ، کاباره باکارا بخشی از خاطرات شهر تهران است.
آدرس و نشانی کاباره باکار: منطقه 6، خیابان ولی عصر، بالاتر از میدان ولی عصر، نبش کوچه رهبان، پ 1826

سینما آتلانتیک در دهه 50
سینما آتلانتیک در دهه 50 درب ورودی کاباره باکارا بالای خودرو مشکی رنگ بود

ته نویس) به امید روزهای روشن و بهتر برای سرزمین ایران

اینجا را با دوستان خود به اشتراک بزارید

یک دیدگاه

  1. درود،
    همین که باز و فعال هست بهتر از اینه که متروکه و دربسته و کاندیدای تخریب کامل باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *