تورهای سفرنویس

tour-image

عضویت در سفرنویس

register-image
register-image

خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی)

خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی) به عنوان تفرجگاه و اقامتگاه تابستانی وی در اواخر قاجار بنا شد و سپهبد امیراحمدی به خاطر برخی از مسائل پیرامونی و احساس خطر مصادره اموال، در سال 1306 این عمارت را به نام همسرش توران توفیقی (توران مهاجر اسلامی) کرد.

باغ موزه هنرهای ایرانی
باغ موزه هنرهای ایرانی

آدرس خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی): استان تهران، شهر تهران، میدان تجریش، خیابان شهید دربندی (مقصودبیگ)، خیابان دکتر حسابی، شماره‌ی 30
شماره ثبت در فهرست آثار ملی ایران: خانه سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی) در فهرست آثار ملی ثبت نشده است.
مختصات جغرافیایی ، آب و هوا ، نقشه و …E 51″25’28.17      N 35″47’56.20
ارتفاع از سطح دریا : 1587 متر

نامهای دیگر : خانه سپهبد امیراحمدی، خانه تابستانی احمدآقاخان، خانه توران توفیقی، خانه توران مهاجر اسلامی، خانه امیراحمدی، باغ موزه هنر ایرانی، کافه شمرون و …

توران توفیقی (توران مهاجر اسلامی) همسر سپهبد امیراحمدی
توران توفیقی (توران مهاجر اسلامی) همسر سپهبد امیراحمدی

پیرامون نام (وجه تسمیه): این خانه اقامتگاه تابستانی نخستین سپهبد ایران (احمدآقاخان امیراحمدی بود) که به غیر از خانه او در شمال میدان حسن آباد، برای اقامت تابستانی و نزدیکی در کاخ نیاوران و سعدآباد در شمال تهران در نظر گرفته شده بود، وی به دلیل برخی از مسائل سیاسی، تمامی املاک خود را به نام خانواده اش کرده بود و این خانه نیز به نام همسرش بانو؛ توران توفیقی (توران مهاجر اسلامی) شد.

سپهبد امیراحمدی
سپهبد امیراحمدی

دوران و بانی اثر : در اواخر قاجار و پهلوی اول توسط سپهبد امیراحمدی، مالک فعلی اثر؛ سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
امکان بازدید: دارد همه روزه جز ایام سوگواری از ساعت 9 تا 21:30 شماره تماس 22686065 و 26458061 با پرداخت ورودی
پیشینه و تاریخچه خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی) :

خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی)
خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی)

سپهبد امیراحمدی به خاطر برخی از مسائل پیرامونی و احساس خطر مصادره اموال، تمامی مایملک خود را در سال 1306 به نام همسر و فرزندانش کرد، و این خانه به نام همسرش بود تا درنهایت امر در سال 1386 به عنوان موزه از آن بهره برداری شد.

توران مهاجر اسلامی، سپهبد امیراحمدی، بهرام امیراحمدی (فرزند مظفر) همسر مظفر
توران مهاجر اسلامی، سپهبد امیراحمدی، بهرام امیراحمدی (فرزند مظفر) همسر مظفر

این باغ تاریخی پس از سال 1357 در حال تخریب و به عنوان محل دپوی زباله از آن استنفاده می شد که با همکاری شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در زمان مدیریت کرباسچی برای استفاده به عنوان کانون مطبوعات مرمت آن آغاز شد اما با تغییر مدیریت، ادامه کار ملغی و پس از چند سال، چند صباحی به عنوان خانه سینما استفاده شد .
اما این آغاز ماجرا بود خانه سپهبد امیراحمدی باز هم بدون بهره بردار رها شد تا در نهایت امر  در سال 1384  بازسازی مجدد آن آغار و خانه سپهبد در پنجم خرداد سال1386 به عنوان باغ موزه هنر ایرانی آماده بهره برداری شد.
علاوه بر فضای سبز خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی) وجود نمایشگاه‌های هنری و کافی شاپ، مجموعه مناسبی را جهت گذران اوقات فراغت و استفاده از طبیعت و هوای مناسب شمیران فراهم نموده است.  کافه ای نیز به نام کافه شمرون از سال 1388 با ظرفیت 1500 نفر در روز در حال فعالیت در این خانه می باشد. شماره تلفن این کافه 22394001 الی 5 است.

خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی)
خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی (باغ موزه هنر ایرانی)

در دوران پهلوی دوم و به مناسبت جشن‌های 2500 ساله شاهنشاهی، دولت ایران ساخت ماكت‌هایی از آثار تاریخی ایران را به هنرمندان كشور ایتالیا سفارش داد. سی و سه پل، چهل ستون، هشت بهشت اصفهان، شمس‌العماره تهران، قره كلیسای آذربایجان غربی، كاروانسرای مهیار، باغ فین كاشان، شوش دانیال، میل گنبد كاووس گرگان و نقش رستم مرودشت و برج آزادی ماكت‌هایی از آثار تاریخی ایران هستند كه با این سفارش ساخته شدند. ماكت‌ها از جنس بتون و نقاشی ماكت‌های هشت بهشت، چهل ستون و شمس‌العماره نیز با رنگ روغن است. از این ماكت‌ها هیچ‌گاه استفاده نشد و تا سال‌ها در انباری نگهداری می‌شد و حتی كسی از وجود آنها اطلاعی نداشت تا اینکه خانه و اقامتگاه تابستانی سپهبد امیراحمدی آماده و ماکتها برای بازدید عوم به این عمارت منتقل شد.

اینجا را با دوستان خود به اشتراک بزارید

همسفران

  1. سلام و ممنون از ارائه این اطلاعات.
    خدا قوت

    شهریار؛ سلام و سپاس از حضورتان

  2. عبدالعلی مکتبی فرد

    سالهاست ک گه گاه به مطالب ارزنده و دلسوزانه تان -البته دیر به دیر-سر میزنم۔ مخصوصا ایامی ک خارج از کشور بودم۔ ولی هیچگاه موفق بشرکت در برنامه هایتان نشدم۔ قدردان زحمتهایتان هستیم۔

    شهریار: سلام و سپاس از مهربانی و محبت شما

با ما همسفر باشید

XHTML: امکان استفاده از این کدها وجود دارد: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>