شهرستان رباط کریم
شهرستان رباط کریم
نامهای دیگر : سرزمین تپه های باستانی
پیرامون نام (وجه تسمیه) :
خیلی ساده و راحت بگویم ؛ به ساختمان های کنار راه ، به ویژه بیرون از شهر و آبادی رباط می گویند. ربط در زبان تازی به معنی افسار کردن اسب است. رباط علاوه بر حوض و آب انبار، دارای اتاق های متعددی است که گرداگرد حیاطی را فرا گرفته و مسافران می توانند در آن استراحت کنند. البته در فرهنگ معین رباط مکانی است؛ برای استراحت فقرا و صوفیان… حالا شاید تصور کنید نام شهرستان رباط کریم به همین دلیل انتخاب شده !
پیشینه و تاریخچه :
رباط کریم در زمانی دور در مسیر جاده ابریشم بوده و حتی در همایش بین المللی راه ابریشم که دی ماه سال 1388 برگزار شده بود ، شهرستان رباط کریم و کاروانسراهای آن یکی از محورهای مورد بحث بود. تحقیفات باستان شناسان که از سال 69 تا 73 در منطقه انجام شد ، منجر به کشف حدود 32 تپه باستانی حتی با قدمت هزاره سوم پیش از میلاد شد که برخی شهر رباط کریم را «سرزمین تپه های باستانی» می نامند.
شهرستان رباط کریم تا قبل از سال 1359 به صورت دهستان و از توابع شهرستان کرج بود، سپس در سال 1359 به صورت بخش اداره می شد و با انتزاع شهرستان شهریار از کرج ، رباط کریم نیز به عنوان بخشی از شهرستان مذکور در آمد تا اینکه در سال 1375به صورت شهرستان مستقل با 3 بخش مرکزی، گلستان و بوستان و 48 روستا با مساحت 304 کیلومتر مربع به تصویب هیئت وزیران رسید
شهرها : (مرکز شهرستان رباط کریم )
روستا ها :
* میادین و خیابان ها مشهور :
* اطلاعات جغرافیایی:
الف) مختصات جغرافیایی ، آب و هوا ، نقشه و … :
ب) ارتفاع از سطح دریا :
* مردم شناسی و جامعه شناسی :
1) جمعیت شهرستان :
2) زبان و گویش :
3) مذهب :
4) آیین ها ، سنتها ، آداب و رسوم و … :
5) ره آورد (سوغات) :
الف) صنایع دستی :
ب) شکمی :
* جاذبه های گردشگری :
1) اماکن و جاذبه های طبیعی :
2) آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی :
کاروانسرای رباط کریم (حاج کمال، فتحعلیشاهی) شماره ثبت ملی 1558 واقع در شهر رباط کریم، بلوار امام خمینی، انتهای خیابان مصلی، بلوار شهید سید مجتبی کمالی، روبروی مسجد جامع
3) سایر :
* سرشناسان :
1) ادبی :
2) سیاسی :
3) مذهبی :
4) هنری :
* شماره پلاک ماشین :
* تارنما ها :
این صفحه هنوز به صورت ریزبینانه ،سفرنویسی نشده است
همسفران
با ما همسفر باشید
رباط یا ربات؟؟رابات(راب+آت)هر کلمه ایی راب داشته باشد .تورکی است.مثل سهراب.مهراب.اهراب.ساراب.داراب.جوراب.خراب.شهراب.کهراب.فاراب.زهراب(ظهراب).رابین سون(بر وزن،سون گل.سون قر(سنقر).دیک سون..جان سون.تای سون).رابین هود(بر وزن فرهود).+آت مثل کلات.فلات.ملات.