آدرس خانه سعید الذاکرین سید احمد غمخوار: خیابان ولیعصر (امیریه)، خیابان فروزش (سرآب وزیر)

1 ) در نقشه دارالخلافه تهران، تمامی املاک فوق الذکر در محدوده مربع قرمز ، متعلق به آقامیرزا محمد ناظر است، این قطعه بزرگ به مرور زمان تقسیم و بخش بسیار بزرگی از آن توسط سید احمد غمخوار خریداری می شود.
2) براساس متن ارسالی محمدعلی غمخوار (نوه مرحوم سیداحمد غمخوار و مالک فعلی بخش آبی رنگ) سعید الذاکرین سید احمد غمخوار ، آخوند ویژه دربار بوده که این لقب را از شاهان قاجار گرفته است و نزدیک به 160 سال است که این خاندان در این مجموعه عمارت 800 متری اسکان دارند و به دلیل شهره بودن سیداحمد غمخوار نام کوی شمال شرقی نیز به نام غمخوار ثبت شده است.

3) طبق نقشه و عکسهای هوایی ، شوربختانه بخشی که در اختیار خاندان سرلشگر ضرابی بود، تخریب و عمارتی در اواخر پهلوی دوم در آن بنا می شود و حتی بخشی از عمارت دارای شیروانی که در مرکز عکس بالا مشخص است، توسط خاندان ضرابی تخریب می گردد و بخش باقی مانده هنوز در اختیار خاندان غمخوار است.

4) در سال 1385 مالک عمارت، آقای سیدحسن غمخوار درخواست تعمییر و نوسازی می کند که شهرداری وقت از اداره کل میراث تهران استعلام می کند، مبنی بر اینکه؛ براساس اظهارنظر اداره طرح های تفصیلی و برو کف ملک در محدوده حفاظت شده آثار باستانی قرار دارد.
5) سنتوری سردر عمارت غمخوار در سال گذشته مخدوش و آجر تراش های آن تخریب می شود و حالا پرسش اصلی این است که این تخریب توسط چه اشخاصی و با چه نیتی و … انجام شده است؟ آیا عمارت غمخوار ارزشمند است؟ آیا میراث تهران اقدامی در این خصوص انجام داده است؟ آیا این عمارت هم مثل عمارت سرلشگر ضرابی تخریب خواهد شد؟ و سوالهای دیگر که امیدوارم مدیران پاسخگو باشند.
سفرنویس | SafarNevis برگزاری تورهای تهران گردی، ادیان گردی ، آرامستان گردی و معرفی ناشناخته های ایران زمین

