سردرهای تاریخی، سردرگم و در حال تخریب
سردرهای عمارتهای تاریخی، در سردرگمی متولی رسیدگی به آنها، در حال تخریب است. سردر عمارتهایی که در سالهای گذشته به خاطر بی لیاقتی متولیان امر، تخریب شده بود و در حال احتضار بود، این بار هم به علت عدم شناسایی و عدم مدیریت در حال تخریب است.
سر در تاریخی فرهنگ (خانه بحرینی)
خانه تاریخی بحرینی در دهه 80 تخریب شد و تنها سر در تاریخی آن باقی مانده بود، سر در مذکور سالها بدون حفاظت و شرایط مطلوب نگهداشت رها شده بود و معتادان به نیت تاریخی بودن آن، آجرها را با تیشه از بدنه جدا می کردند تا به عنوان اثر تاریخی به فروش برسانند. تا در نهایت امر با شکایت اهالی منطقه مبنی بر مشکل در تردد خودروها توسط شهرداری منطقه 11 در سال 1395 تخریب شد.

مدیر وقت میراث استان تهران در همان زمان اعلام کرد؛ ارزش تاریخی و آرایههای ارزشمند آجری به کار رفته در سر تاریخی و همچنین وضعیت موجود آن که در معرض آسیب و تخریب بوده و احتمال خطر آفرینی و آسیبرسانی به عابران را نیز خواهد داشت، همه قطعات آجری سردر، تحت نظارت این اداره کل مستندسازی، کدگذاری، پیادهسازی و بستهبندی شده و در یکی از بناهای تاریخی بار دیگر بهرهبرداری و با فرم اولیه اجرا شود.

شهردار منطقه 11 در همان زمان اعلام کرد؛ به زودی سر در به یادگار مانده از دوره ناصری، در بوستان درحال احداث “سلام ایرانیان” در خیابان اسکندری بنا خواهد شد.

حدود 4سال از این قول و وعده ها گذشته و میراث تهران تاکنون، به عنوان متولی میراث شهری، هیچ گونه پیگیری برای سرانجام این سر در نداشته و مدیران منطقه پیرو پیگیری سفرنویس اعلام کرده اند؛ قرار بود این سر در تاریخی، در بوستان دامپزشك (باغ دامپزشكي سابق) به عنوان یکی از ورودی های اصلی بوستان بنا شود که با مخالف مشاور طرح، این سردر دوباره سازی نشد ولیکن در طرح جدید ارائه شده، مقرر شده است ، این سر در به صورت سمبلیک در محوطه شهردای منطقه 11 بنا شود. لازم به ذکر است آجرهای مربوطه با پلاک و شماره گذاری شده در ناحیه 2 باقی مانده است.
سر در تاریخی معاون السلطان
این سردر تاریخی از املاک احداث شده در باغ محمدحسین امینالضرب اصفهانی باقی مانده است، ملک اصلی این عمارت در اوایل دهه 80 تخریب شدو متاسفانه تاکنون هیچ گونه اقدامی درخصوص برداشت و رلوه کردن آن توسط میراث انجام نشده و سازمان میراث هیچ گونه طرح حفاظتی نیز برای آن تهیه نکرده است.

سردر تاریخی سنگلج
این سر در نیز از عمارتهای تاریخی تخریب شده در دهه 70 باقی مانده و در حال حاضر بدون هیچ طرح مرمتی و حفاظتی رها شده است.

ته نویس) سردر های تاریخی فراوانی در شهر تهران بدون شناسایی و طرح مرمت و سردرگمی در حال تخریب است و امیدواریم به زودی متولیان امر به این موضوع رسیدگی کنند. این عکسها تنها بخش کوچکی از سردرهای تاریخی این شهر است!
همسفران
با ما همسفر باشید
سلام
ممکن هست در صورت امکان ادرسی از این سر در های تاریخی در حال تخریب یا رها شده بدین؟
شهریار، سلام بر شما، در حال حاضر خیر، خطر تخریب آنها را تهدید می کند