خانه تاریخی مهربان که براساس برخی از گفته ها در خطر ورود به لیست املاک نجومی بود، پس تغییر و تحولات بسیار به عنوان پایگاه مدیریت بافت بناهای تاریخی تهران انتخاب شد.
آدرس خانه مهربان: استان تهران، شهر تهران، خیابان امیرکبیر (چراغ برق سابق)، خیابان شهید علیرضا جاویدی (گذر میرزا محمود وزیر سابق، سرچشمه پایین اسبق) در میان کوچه های بحرالعلوم (میرزا حسن انبار سابق) و کوچه شهید فیروزکوهی (موئد احمدی سابق، محمد تقی خان اسبق و عین المک پیشین)
شماره ثبت خانه مهربان در فهرست آثار ملی ایران : ۱۳۳۹۰ تاریخ ثبت ۲۵/۰۵/۱۳۸۴ ه خورشیدی
داستان خانه مهربان؛
خانه مهربان در نقشه های آگوست کرشیش متعلق به محبعلی خان خلج از رجال دوره قاجار و فرستاده فتحعلی شاه به دربار عثمانی بود اما در نقشه عبدالغفار نجم الدوله این خانه در اختیار یکی از همسران و سوگولی های حرم ناصرالدین شاه به نام امینه اقدس (زبیده خاتون) قرار گرفت. پس از برخی از نقل و انتقالها، خانه توسط آقای حسین مهربان منش یکی از خیرین شهر تهران خریداری، و به عنوان یک موقوفه در اختیار موسسه خیریه کهریزک قرار گرفت، در این خانه کمک های مردمی به موسسه کهریزک بسته بندی می شد و در سال ۱۳۸۴ این خانه در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.

پس از مدتی خانه متروکه باقی ماند و سپس طبق قراردادی به عنوان قهوه خانه و رستوران مهربان به شخصی اجازه داده شد، که مورد اعتراض ساکنین قدیمی منطقه واقع شد و خانه به دستور اماکن پلمپ شد، پس از مدتی خانه مهربان فک پلمپ شده و به عنوان انبار موسسه کهریزک بهره برداری شد.
در سال ۱۳۹۲ و براساس پیشنهاد جمعی از تهران دوستان مبنی بر اسکان مدیران حکومتی در خانه های تاریخی محله عودلاجان برای تغییر نوع بافت ساکنین منطقه از تجاری به مسکونی اعیان نشین و پیرو تصمیمات شهردار وقت (آقای قالیباف) مقرر شد؛ ۱۰۰ خانه تاریخی در منطقه تاریخی خریداری و در فاز اول در اختیار مدیران شهری تهران قرار گیرد.

اولین خانه خریداری شده، خانه مهریان بود که مقررشد؛ شهردار تهران به عنوان اولین مدیر شهری به همراه خانواده در آن اسکان پیدا کنند، مرمتهای اولیه خانه انجام و خانه تجهیز شد که شوربختانه در همان روزهای اول برخی از اجناس خانه مورد سرقت قرار گرفت. بعد از آن برخی از خانه های مجاور نیز خریداری و خانه به دوربین های امنیتی و … مجهز شد. و آقای قالیباف معمولا یک الی دو روز در هفته به همراه خانواده در این خانه اسکان داشتند.
پس از تغییر مدیریت شهری و براساس برخی از شنیده ها؛ شایعه ای عنوان شده بود مبنی بر اینکه این خانه به نام یک شخص تغییر داده شده که در نهایت امر پس از کش و قوس های فراوان خانه به عنوان پایگاه مدیریت بافت بناهای تاریخی تهران انتخاب شد.

نکته اول) مرمت این خانه بدون اخذ مجوزهای لازم و تائیده شورای فنی میراث انجام شده و تغییرات کالبدی غیراصولی زیادی در این خانه داده شده است.
نکته دوم) شنیده ام همان دوربین های نصب شده، در حال حاضر در خانه نیست و مفقود شده است!
نکته سوم) چه خوب می شد، موضوع اسکان مدیران دولتی در خانه های ارزشمند بافت تاریخی به صورت جدی دنبال می شد تا شاهد تغییرات اساسی در بافت می شدیم.
نکته چهارم) به زودی گزارش کاملی از این خانه تقدیم حضور خواهد شد.
درود بر شما
زیبا و دلنشین بود، لذت بردم.
دوربینهای امنیت سارقگیر به سرقت رفته است !!!
میشه پیشنهاد کنی به جای مدیران، یکی از اینا رو به ما بدن تا خودمون ساکن بشیم. من پایه هستما.
شهریار: سلام رفیق، من هم علاقمندم، یکی هم برای شما خواهیم گرفت
سلام . وقتتون بخیر . خدا قوت بابت سایت بی نظیرتون .
من به تازگی این خونه ی فوق العاده رو دیدم و اشتیاق زیادی به کامل کردن اطلاعاتم دارم . اطلاعات تکمیلی این خانه را چطور میتونم ازتون بگیرم ؟
مچکرم ?
شهریار: سلام و سپاس از مهر شما، به زودی گزارش کاملی در این خصوص منتظر خواهد شد
آیا در حال حاضر امکان بازدید وجود داره؟
شهریار: ساختمان اداری است، در روزها و ساعت اداری، بله
دقیق آمار می دهید ؟ یا شوخیه ؟
شهریار: چرا باید شوخی باشد؟