نام میدان : امام خمینی
نامهای دیگر : توپخانه ، سپه
پیرامون نام (وجه تسمیه) : به علت قرار دادن توپ و توپچی ها در زمین بیایانی میدان در زمان فتحعلی شاه به میدان توپخانه مشهور شد ،
پیشینه و تاریخچه : در سال ۱۲۸۴ هجری قمری و به دستور میرزا تقی خان امیر کبیر و با معماری محمد ابراهیم خان آذربایجانی کار ساخت میدان ده سال به طول انجامید و در سال ۱۲۹۴ قمری به دستور اعتمادالسلطنه خاتمه یافت.این میدان از نخستین گذرگاههای تهران است که سنگفرش و بعدها آسفالت شد.

۱- ساختمان بانک شاهی (بانک بازرگانی اسبق ، بانک تجارت فعلی) در شرق میدان امام خمینی (موجود است)
۲- در سال ۱۳۰۰ ه ق ساختمان بلدیه (شهرداری) در ضلع شمالی میدان احداث و بعدها تخریب شد ، در شمال بنای مذکور کوچه ۴ متری به نام پشت شهرداری قرار داشت که هنوز به همین نام مشهور است.
۳- موزه صنعتی ۱۳ آبان (شماره ثبت ملی ۱۶۲۲۳) واقع در ضلع شمال غربی میدان امام خمینی (توپخانه سابق، سپه اسبق) ابتدای خیابان فردوسی (علاالدوله سابق) ، شماره ۵۶ (مدتی تعطیل بود، مدتی تخمه فروشی و بعد از مرمت بازگشایی شد)
۴- ساختمان نظمیه و ساختمان راهنمایی و رانندگی در غرب میدان امام خمینی که تخریب و به جای آن ایستگاه متروی امام خمینی احداث شد.
۵- ساختمان بیسیم (تلگرافخانه سابق) در جنوب میدان که تخریب و ساختمان وزارت پست و تلگراف و تلفن با ۱۴ طبقه بجای آن ساخته شد.
۶- عمارت علی صادق ،

* اطلاعات جغرافیایی:
۱) مختصات جغرافیایی ، نقشه میدان امام خمینی و … : E 51″25’17.74 N 35″41’08.37
۲) خیابانهای منتهی به میدان : خیابان فردوسی در شمال غربی ، خیایان امام خمینی (سپه سابق) در غرب ، خیابان باب همایون (الماسیه سابق) در جنوب غربی ، خیابان ناصرخسرو در جنوب شرقی ، خیابان امیر کبیر در شرق و خیابانهای اکباتان و لاله زار در شمال شرقی
۳) طول ، عرض و قطر میدان : میدان جنوبی به صورت بیضی شکل با ۱۴۲ متر طولو ۴۳ متر عرض و کل میدان مستطیل شکل به طول ۱۹۳ و عرض ۱۳۰ متر می باشد.
۴) مشاغل فعال میدان : فروش لوازم صوتی و تصویری و تجهیزات الکترونیک و سی دی های غیرمجاز در شمال میدان و ابزار و کلید و پریز در شرق میدان امام خمینی
* جاذبه های گردشگری :
۱- ساختمان بانک شاهی (بانک بازرگانی اسبق ، بانک تجارت فعلی) در شرق میدان امام خمینی
نصب توپی نمادین در میدان امام خمینی در نوروز۱۳۹۴
گزارشهای سفرنویس دربباره میدان امام خمینی؛
مداخلات عمرانی و دیوار کشی در میدان تاریخی (توپخانه) امام خمینی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
شب میدان توپخانه ، ۱۲ دی ۱۳۹۴
میدان امام خمینی در بهار ۹۴ دوباره توپخانه شد! ۵ خرداد ۱۳۹۴
باز زنده سازي ميدان امام (توپخانه) ۳ خرداد ۱۳۹۳
۱۴۰۰
گرامی چرا به جای اینکه بگویید، بانک بازرگانی اسبق ، بانک تجارت فعلی، نمی گویید بانک بازرگانی پیشین و بانک تجارت کنونی؟ چرا از بکار بردن زبان پارسی دوری می کنید؟ چرا عربی؟
شهریار: به روی چشم
آقای شهریاری عزیز با سلام
موزه استاد صنعتی مدتی است برای بازدید عموم باز شده است.
از این جهت نوشتم که اگر صلاح دانستید مطلب میدان امام خمینی را بهروز کنید.
ارادت.
شهریار: سلام و سپاس از گوش زد شما، به روی چشم